Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Danemarca, prima surpriză a CE de fotbal

Danemarca a furnizat sâmbătă prima surpriză a Campionatului European (CE) de fotbal din Polonia şi Ucraina, după ce a învins una din favoritele turneului, Olanda, scor 1-0. Tot sâmbătă, Germania a trecut de Portugalia cu 1-0.

Plecată ca outsider în meciul cu portocala mecanică, Danemarca a fost dominată de Olanda, însă a marcat unicul gol al partidei în minutul 24, prin Krohn-Dehli.

Selecţionerul Olandei, Bert van Marwijk, a declarat că echipa sa a încercat totul şi şi-a creat "un număr indredibil de ocazii", dar în fotbal contează doar golurile.

"La un meci de acest nivel, la un turneu de acest nivel, este excepţional să ai atâtea ocazii. Din punct de vedere ofensiv, am jucat foarte bine. Am încercat totul. Nu a fost posibil să facem mai mult", a spus Van Marwijk.

La rândul său, selecţionerul Danemarcei, Morten Olsen, s-a declarat încântat de victoria din meciul cu Olanda, precizând că jocul a fost fantastic şi că rezultatul este "mai mult decât meritat".

Tehnicianul a precizat că Danemarca a învăţat Olanda "să joace corect", închizând spaţiile şi arătându-i că nu îi este teamă. "Sunt foarte mândru, a fost un joc fantastic, am îndrăznit să jucăm fotbal", a mai afirmat Olsen.

Partida a contat pentru prima etapă a grupei B de la Campionatul European din Polonia şi Ucraina.