Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Debut cu dreptul pentru Steaua

Steaua debutează cu victorie în noul sezon al Ligii I la fotbal. Roş-albaştrii au învins în deplasare pe nou promovata Ceahlăul Piatra Neamţ. Jucătorii lui Cristiano Bergodi s-au impus cu doi la zero. Tehnicianul italian se arată mulţumit de victorie, un succes care le ridică moralul elevilor săi pentru meciurile următoare.

Steaua debutează cu victorie în noul sezon al Ligii I la fotbal. Roş-albaştrii au învins în deplasare pe nou promovata Ceahlăul Piatra Neamţ. Jucătorii lui Cristiano Bergodi s-au impus cu doi la zero.

Tehnicianul italian se arată mulţumit de victorie, un succes care le ridică moralul elevilor săi pentru meciurile următoare.

"A fost un rezultat foarte important, pentru că am ţinut să începem campionatul cu dreptul, dar am întâmpinat şi unele probleme. A fost un meci închis fără prea multe ocazii de poartă, pentru că Ceahlăul nu ne-a lăsat să jucăm. Sunt mulţumit de rezultat, o victorie care ne dă moral pentru mai departe. Este a patra victorie în acest debut de sezon, ceea ce nu este puţin ţinând cont că am avut un meci la trei zile. N-am făcut un joc prea bun, se putea termina şi 0-0, dar pe final am meritat victoria", apreciază Cristiano Bergodi.

El îi felicită pe Ionescu, Kapetanos şi Ochiroşii, care au intrat după pauză. "L-am schimbat pe Grzelak cu Ionescu, pentru că am vrut să câştigăm un mijlocaş la centru terenului. De altfel, toţi cei noi intraţi au făcut lucruri bune. Meritul victoriei este al jucătorilor, pentru că au avut încredere în ei până la sfârşit", spune tehnicianul italian.

Cea mai categorică victorie din prima etapă a înregistrat-o Rapidul. Giuleştenii au câştigat cu patru la unu meciul cu Poli Iaşi. Feroviarii sunt pe prima poziţie în clasamentul Ligii I.

"Am făcut un joc bun, am câştigat la o diferenţă de scor netă şi este numai meritul jucătorilor. Sper ca în următoarele jocuri, echipa să crească. Le mulţumesc jucătorilor că m-au suportat în cantonament, au suferit în perioada de pregătire şi acest lucru s-a văzut azi. Helder este un copil de 21 de ani, are nevoie de acomodare în Giuleşti pentru că nu e deloc uşor să joci aici. Sunt mulţumit de jocul lui Iencsi, de asemenea de Matici, care stă foarte bine în teren şi recuperează multe mingi", a declarat antrenorul giuleştenilor, Viorel Hizo.

Dinamo a debutat cu o remiză, zero la zero, în faţa Universităţii Craiova. De partea ei, campioana Unirea Urziceni a cedat pe terenul echipei CFR Cluj, cu scorul de zero la doi.

În fine, FC Timişoara a învins cu unu la zero pe Gloria Bistriţa.