Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Debut românesc cu emoţii la CM de handbal

 

Debut cu destule emoţii pentru naţionala de handbal feminin a României la Campionatul Mondial de handbal din Brazilia. Echipa pregătită de Radu Voina a învins greu, sâmbătă, mai slab cotata reprezentativă aTunisiei, scor 30-28.

 

La finalul meciului, tehnicianul român s-a arătat nemulţumit de jocul echipei şi a semnalat accidentarea pivotului Oana Manea. Handbalista a suferit o întindere la ligamentele colaterale de la genunchiul stâng. Radu Voina a dezvaluit că se fac eforturi ca jucătoarea să fie recuperată în câteva zile.

"Am primit veşti de la spital, din tot răul este şi un bine, pentru că Oanei nu i-au fost afectate ligamentele încrucişate. Primul diagnostic este de întindere la ligamentele colaterale, dar vrem să mai cerem o opinie pentru a fi siguri. Este clar că trebuie să o menajăm şi nu ne va putea ajuta în următoarele zile, dar sperăm să fie recuperată, pentru că nu o putem înlocui, nu mai putem aduce altă jucătoare din ţară", a spus Voina.

Pe de altă parte, jucătoarea Adina Fiera, care a marcat cele mai multe goluri pentru reprezentativa României la meciul cu Tunisia, a admis că naţionala României nu a făcut un joc bun, însă a apreciat că "importantă este victoria".

"Toate ne dorim foarte mult să câştigăm fiecare meci. N-am făcut un joc foarte bun azi, dar important este că am obţinut victoria. La pauză ne-am ambiţionat mai tare, situaţia nu era tocmai plăcută şi am hotărât să fim mai hotărâte în apărare şi ne-a reuşit. Am învăţat că atunci când greşeşti mai puţin, câştigi”, a declarat jucătoarea Adina Fiera la finalul partidei, la Dolce Sport.

România are programat următorul meci la CM, luni, în compania Cubei.

 
 
Pe aceeasi tema: