Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dinamo nu s-a făcut de râs cu Barca

Dinamo a primit doar două goluri de la Barcelona şi se declară mulţumită de rezultat. Echipa catalană a învins sâmbătă seară cu 2-0 (1-0), pe Dinamo într-un meci amical disputat pe Arena Naţională din Capitală. Golurile au fost marcate de argentinianul Lionel Messi şi olandezul Ibrahim Affelay. La partida de pe Arena Naţională au asistat aproximativ 35.000 de spectatori.

 

Spectatorii, telespectatorii şi jucătorii lui Dinamo au avut ocazia să îi vadă pe Arena Naţională pe cei mai buni fotbalişti ai lumii. Pentru FC Barcelona au evoluat: Valdes - Dani Alves (Montoya '46), Pique (Mascherano '46), Bartra (Fontas '63), Jordi Alba (Adriano '46) - Xavi (Ilie '63), Busquets (Sergi Roberto '46, Villa '73), Fabregas (Iniesta '46) - Pedro (Tello '63), Messi (Rafinha '77), A. Sanchez (Affelay '46). Antrenor: Tito Vilanova.

Dinamo a evoluat onorabil, chiar dacă a pierdut cu 0-2. Antrenorul Dario Bonetti a declarat că este foarte mulţumit de jocul elevilor săi.

"Pot să spun că am făcut un joc foarte bun. Din păcate am început puţin mai greu. Acesta a fost singurul aspect negativ care ne-a privat în prima repriză de posesia balonului. Sunt foarte mulţumit de cum ne-an prezentat în treren, chiar dacă am greşit în prima repriză de multe ori la pase foarte uşoare. Încercăm să ne îmbunătăţim jocul şi să evoluăm cu mai multă viteză, dar trebuie să ţinem cont că am avut pe teren o echipă foarte tânără şi avem nevoie de multă experienţă pentru a putea creşte. Am convingerea că această partidă a dovedit că Dinamo are jucători de mare perspectivă. Ceea ce am văzut astăzi în prima repriză, când am suferit, am văzut şi la alte echipe foarte mari care au jucat cu Barcelona. La pauză le-am reamintit jucătorilor că în această partidă nu contează rezultatul, ci impresia pe care o vor lăsa. Le-am spus că avem nevoie de mai multă agresivitate şi mai multă atenţie", a afirmat Bonetti.

La rândul său, Tehtinianul echipei FC Barcelona, Tito Vilanova, a declarat că terenul de pe Arena Naţională le-a făcut jocul dificil catalanilor şi că nu a putut să îi folosească pe internaţionali cât ar fi dorit.

"Echipa este la un nivel bun. Suntem foarte bine. Astăzi terenul ne-a făcut jocul dificil. Aş fi vrut să îi folosesc mai multe minute pe internaţionalii de la echipa Spaniei, dar în condiţiile în care era terenul nu era recomandabil. Mi s-au modificat puţin planurile pe care le aveam", a spus Vilanova, informează cotidianul Sport.