Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emerich Ienei: Gestul lui Mutu şi Tamaş e de neînţeles!

emerich-ienei-gestul-lui-mutu-tamas-e-neinteles.jpg

Emerich Ienei îi critică pe Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş.

Fostul selecţioner, Emerich Ienei, critică la RFI gestul lui Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş, excluşi din naţionala de fotbal, după ce au întârziat la hotel. Ienei vorbeşte despre lipsa de profesionalism a celor doi jucători, bănuiţi de presa sportivă că ar fi consumat băuturi alcoolice înaintea meciului amical cu San Marino.

Emerich Ienei critică atitudinea lui Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş. "Pentru mine este o chestiune de neînţeles. Sunt doi jucători de valoare, dar care au mai avut conflicte şi cu foştii antrenori. Nu înţeleg cum poate un om să repete aceste lucruri care nu au nimic comun cu profesionalismul jucătorilor", spune fostul selecţioner, după excluderea lui Mutu şi Tamaş de la naţională.

Echipa naţională de fotbal pierde doi jucători importanţi, crede Emerich Ienei. "Alcool sau nealcool, n-au respectat programul şi nu se întâmplă prima dată treaba asta. Mie îmi pare rău că echipa naţională pierde doi jucători, iar Mutu încă mai putea să joace şi să crească nişte jucători în jurul lui", apreciază antrenorul cu care Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Emerich Ienei critică mentalitatea lui Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş, care ar trebui să se auto-disciplineze, în opinia sa: "Ei nu au voie să aibă o mentalitate, încât ei să vină la naţională şi să le fie impusă disciplina. Nu! Tu-ţi impui disciplina ta, întrucât vii la naţională pentru că trebuie să aperi culorile ţării".

"E o chestie de indisciplină. Victor Piţurcă trebuie să ia nişte măsuri, mai ales că acum suntem şi în reconstrucţia echipei", continuă Emerich Ienei, după excluderea lui Mutu şi Tamaş.

În opinia fostului selecţioner, vârful de lance al naţionalei va fi Ciprian Marica. "Marica o să fie înaintaşul central, dacă-şi revine, pentru că a fost sau este accidentat. Oricine poate să fie înlocuit până la urmă. Sigur, depinde cu ce rezultat", conchide Emerich Ienei.

 

Mutu şi Tamaş, excluşi "definitiv" de la echipa naţională

 

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat miercuri după meciul amical cu San Marino, câştigat de România cu scorul de unu la zero, că Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş sunt excluşi definitiv de la echipa naţională.

"S-a întâmplat un eveniment mai neplăcut. Cei doi au părăsit cantonamentul luni seară. Unde au fost, ce au făcut e mai puţin important, însă decizia este în momentul de faţă că nu vor mai fi convocaţi la echipa naţională. Sunt eliminaţi definitiv de la echipa naţională", spune tehnicianul.

Selecţionerul precizează că Mutu şi Tamaş nu vor fi convocaţi la echipa naţională nici dacă va exista o perioadă de criză. "Credeţi că o echipă stă în unul sau doi jucători? Şi dacă vom pierde, vom pierde pe mâna altor jucători, care sunt profesionişti. Nu s-a respectat programul echipei naţionale, ne-am despărţit şi cu asta basta! Aici nu e vorba de scuze. Când ajungi la echipa naţională trebuie să fii profesionist sută la sută. Nu am ştiut luni seară, am aflat abia marţi după antrenament. Dacă voi mai apela vreodată la ei, voi apela doar atunci când echipa va avea rezultate. Eu nu am nevoie de salvatori", afirmă Victor Piţurcă, după excluderea lui Mutu şi Tamaş de la echipa naţională.

 
Emerich Ienei, intervievat de Cosmin Ruscior, despre excluderea lui Mutu şi Tamaş de la naţională