Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Este oficial: Lance Armstrong pierde cele şapte titluri din Turul Franţei!

Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei. Decizia de luni vine după raportul Agenţiei Americane Antidoping (USADA), care îl acuză pe rutierul american de dopaj sistematic, potrivit AFP.

Lance Armstrong era o legendă a ciclismului mondial. Texanul a câştigat Turul Franţei de şapte ori între anii 1999 şi 2005. Consumul de substanţe interzise a făcut ca legenda să se prăbuşească.

"Lance Armstrong nu are nici un loc în ciclism", declară preşedintele UCI, irlandezul Pat McQuaid, într-o conferinţă de presă la Geneva.

UCI a confirmat de fapt sancţiunile pronunţate în august de USADA, care l-a radiat pe viaţă pe Armstrong şi l-a privat de rezultatele din marea parte a carierei.

Rutierul american, în vârstă de 41 de ani, s-a retras definitiv din ciclism la începutul anului 2011.

USADA a publicat acum o săptămână un dosar copleşitor, de peste o mie de pagini, realizat în cazul Lance Armstrong. Documentul cuprinde probe evidente şi mărturiile depuse de foşti coechipieri ai ciclistului american, ce dovedesc că Armstrong crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care a evoluat până în 2004, US Postal.

USADA îl acuză pe fostul sportiv că a utilizat printre altele EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sanguine. Armstrong a respins sistematic aceste acuzaţii.