Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


EURO 2012: Blanc speră într-un "meci mare" în sferturi, cu Spania

Echipa Franţei trebuie să facă un "meci mare" pentru a elimina Spania, campioana mondială şi europeană, în sferturile EURO 2012, declară selecţionerul Laurent Blanc. "Cocoşul galic" s-a calificat în fazele superioare ale Campionatului European de fotbal din Polonia şi Ucraina, în ciuda înfrângerii în faţa Suediei, în grupa D.

Laurent Blanc se arată "dezamăgit" de înfrângerea cu Suedia, scor 2-0 pentru scandinavi şi de locul doi în grupa D de la EURO 2012.

"Ne aşteptam la un meci dificil, ne-am pregătit, dar nu ne aşteptam totuşi să fie atât de greu. Suedia a jucat cu inima. A fost mai bine pregătită şi are un jucător care face diferenţa (Ibrahimovici-n.r.). Suntem extrem de dezamăgiţi, dar atunci când pierzi, nu ai făcut cea mai bună echipă. Trebuie să ne păstrăm optimismul. Spania este o echipă foarte bună şi are o zi de odihnă în plus. Va trebui să facem un meci mare pentru a învinge Spania şi după partida cu Suedia este greu imaginat acest lucru. Dar vom lupta", spune selecţionerul francez. Echipa Franţei joacă duminică, de la ora 21.45, cu Spania.

Grupa D a fost câştigată de Anglia. Selecţionata Albionului a învins Ucraina, într-un meci în care est-europenilor nu le-a fost acordat un gol valabil.

 

Gol nevalidat pentru Ucraina

 

Selecţionerul Angliei, Roy Hodgson, a recunoscut că a avut noroc la golul neacordat Ucrainei. El a explicat că "arbitrul nu are posibilitatea de a vedea reluarea" şi că "greşeala este omenească".

"În fotbal nu există tehnologia care permite validarea sau nu a unui gol. Arbitrul nu poate vedea reluarea. Cu viteza la care se joacă, nimeni nu poate fi sigur 100%. Greşeala este omenească. Am văzut în trecut că i s-a întâmplat şi Angliei în faţa Portugaliei sau Germaniei. Astfel de lucruri se întâmplă", spune antrenorul.

În minutul 62, ucraineanul Marko Devici a şutat la poartă, iar John Terry a scos balonul de după linia porţii. Arbitrul ungur, Viktor Kassai, a lăsat jocul să continue, după ce asistentul suplimentar, Istvan Vad, nu i-a semnalizat că mingea a depăşit linia porţii.

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat miercuri că tehnologia video pe linia porţii reprezintă o "necesitate". "După meciul de aseară, tehnologia pe linia porţii nu mai este o posibilitate, este o necesitate", a scris Blatter pe contul său de Twitter.