Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


EURO 2012: Dezamăgirea lui Blanc şi trufia lui Del Bosque

euro-2012-dezamagirea-lui-blanc-trufia-lui-del-bosque.jpg

Spania se califică în semifinalele EURO 2012, după 2-0 cu Franţa (Foto: Reuters/Yves Herman).

Selecţionerul Franţei, Laurent Blanc, recunoaşte că spaniolii au demonstrat la meciul din sferturile EURO 2012 că sunt mai buni decât jucătorii săi. Antrenorul Spaniei, Vicente Del Bosque, declară că acum ştie că francezii, adversari în preliminariile Campionatului Mondial din 2014, pot fi învinşi.

Laurent Blanc admite diplomat că Spania a fost mai bună, în sfertul de finală de la EURO 2012, pierdut de francezi cu 0-2.

"Este normal să fim dezamăgiţi că părăsim o competiţie cum este Campionatul European. (…) Am avut ocazii, dar nu am prevăzut că vom primi gol. Era dificil să înscriem de două ori împotriva unei echipe care avea 60% posesie. Trebuie să fim realişti, nu suntem nişte visători. Această echipă a Spaniei este mai bună decât noi, a demonstrat asta încă o dată. Tehnic, am fost mai buni, dar este foarte-foarte dificil să pui în pericol această echipă a Spaniei", spune antrenorul francezilor.

Contractul lui Laurent Blanc cu federaţia franceză de fotbal expiră la sfârşitul lunii iunie. Tehnicianul a fost evaziv în privinţa viitorului său: "Abia am ieşit din competiţie, decepţia se simte la nivelul staff-ului şi al jucătorilor, dar va trebui să analizăm acest EURO. Vom face asta în zilele următoare. Vor fi satisfacţii şi decepţii şi veţi vedea ce va fi apoi".

Selecţionerul Spaniei, Vicente Del Bosque, declară după calificarea în semifinalele EURO 2012 că acum ştie că francezii, adversari în preliminariile Mondialului din 2014, pot fi învinşi.

"Consider că per ansamblu am dominat jocul, Franţa aproape că nu a avut ocazii de gol. Însă chiar şi aşa, trebuie multă stăpânire pentru a juca împotriva unor astfel de echipe. Nu m-a surprins aşezarea Franţei. Cred că francezii au avut motive să fie precauţi, pentru că ştiau că pe stânga avem doi jucători foarte buni: Iniesta şi Alba. De altfel, ei au reuşit să îl incomodeze considerabil pe Iniesta. La acest nivel, sferturile de finală ale unei mari competiţii, nu există meciuri uşoare. Însă este pozitiv faptul că acum ştim că această echipă poate fi învinsă, în perspectiva preliminariilor Cupei Mondiale. Din acest punct de vedere a fost un test pozitiv", crede Vicente Del Bosque.