Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


EURO 2012: Duel Ronaldo-Torres, în semifinale

euro-2012-duel-ronaldo-torres-semifinale.jpg

Portugalia joacă împotriva Spaniei, în semifinalele EURO 2012.

Spania lui Torres sau Portugalia lui Ronaldo? Care dintre cele două echipe va juca finala EURO 2012? Ibericii şi lusitanii se vor duela miercuri seară, în semifinalele Campionatului European de fotbal din Polonia şi Ucraina.

Spaniolii intră pe teren din postura de favoriţi, ei fiind campionii europeni şi mondiali la zi.

"Ronaldo este cu siguranţă cel mai periculos jucător al lor. Cu toate acestea, nu va fi doar el pe teren. Portugalia a arătat că este o echipă bună, cu jucători valoroşi. Sunt capabili să bată pe oricine într-o zi bună. Vrem să ne facem jocul", declară selecţionerul Spaniei, Vicente Del Bosque.

De partea cealaltă, toate speranţele se leagă de Cristiano Ronaldo, vedeta portugheză, care, ironic, evoluează chiar în Spania, la Real Madrid.

"Avem ambiţie şi curaj, ştim ce trebuie să facem. Presiunea mai mare este pe spanioli, iar noi vom încerca să profităm de acest lucru. Nu vom intra pe teren cu gândul să ne apărăm tot timpul, ar fi o greşeală. Cred că şi lor le este teamă de noi", spune antrenorul echipei Portugaliei, Paulo Bento.

Spania şi Portugalia s-au întâlnit de 34 de ori până acum. Ibericii au înregistrat 16 victorii, iar lusitanii, şase.

Meciul dintre Spania şi Portugalia din semifinalele EURO 2012 se joacă miercuri seară, de la ora 21.45, la Doneţk. În a doua semifinală, Germania va întâlni Italia, joi la Varşovia. Finala EURO 2012 va avea loc duminică seară.