Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


EURO 2012: Italia trimite Anglia acasă

euro-2012-italia-trimite-anglia-acasa.jpg

Anglia, eliminată de Italia de la EURO 2012 (Foto: Reuters/Gleb Garanich).

Echipa de fotbal a Italiei s-a calificat în semifinalele EURO 2012. Gruparea antrenată de Cesare Prandelli a eliminat în sferturile Campionatului European de fotbal Anglia, cu scorul de 4-2, după loviturile de departajare.

Italienii au reuşit să marcheze în minutul 115 al meciului cu Anglia de la EURO 2012, dar golul lui Nocerino a fost anulat, pe motiv de ofsaid.

La loviturile de departajare, pentru Anglia au marcat Gerrard şi Rooney, în timp ce Young şi Cole au ratat. Pentru Italia au marcat Balotelli, Pirlo, Nocerino şi Diamanti, în timp ce Montolivo a ratat.

Selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, declară că la penaltiuri, 80% ţine de noroc: "Nu am fost surprins că am dominat. Ştiam că putem controla meciul. Mi-a fost teamă să nu las prea multe spaţii pe contraatac, dar am ştiut să-i blocăm. Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, ne-a sunat să ne felicite. Suntem mulţumiţi, dar trebuie să fim pregătiţi pentru Germania, favorită, mai ales că a avut două zile de recuperare în plus. Am încercat să jucăm fotbal, să-i scoatem din apărare, dar ei nu au vrut. Am pregătit bine meciul şi jucătorii au făcut exact ce le-am spus. La penaltiuri, 80% ţine de noroc, este adevărat că unii ratează mai puţin, deoarece rămân mai calmi şi concentraţi, dar şansa este factorul decisiv".

 

Hodgson: Loviturile de departajare nu au prea mare legătură cu fotbalul

 

Selecţionerul Angliei, Roy Hodgson, spune că loviturile de departajare nu au prea mare legătură cu fotbalul: "Am muncit mult, am dat totul, am trecut peste crampe şi probleme fizice. Am încercat, nu am jucat pentru a ajunge la penaltiuri. Ne-am apărat foarte bine şi nu am ştiut să profităm de ocaziile avute. Jucătorii au executat penaltiuri la antrenamente, mai ales că a devenit o mică obsesie în fotbalul englez. Şi au fost foarte buni, dar este imposibil să fie la fel şi în meci. Aveam cinci executanţi foarte buni, dar doi au ratat. Am fost neînvinşi în 120 de minute. Am pierdut pentru că nu reuşim să ne impunem la loviturile de departajare, iar sincer să fiu, acestea nu au prea mare legătură cu un meci de fotbal".

La meciul dintre Italia şi Anglia, din sferturile de finală ale EURO 2012, au asistat peste 64 de mii de spectatori. În semifinale, Italia va întâlni selecţionata Germaniei, în timp ce Spania se va duela cu Portugalia.