Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


EURO 2012: Naţionala Spaniei este o "orchestră"

euro-2012-nationala-spaniei-este-o-orchestra.jpg

Fernando Torres (Foto: Reuters/Kai Pfaffenbach)

Selecţionerul Spaniei, Vicente Del Bosque, se declară mai optimist după victoria cu Irlanda, scor 4-0, de la EURO 2012. De partea sa, antrenorul Irlandei, Giovanni Trapattoni, apreciază că naţionala spaniolă este o "orchestră".

Vicente Del Bosque are motive să zâmbească: Spania are patru puncte în grupa C, şanse reale de calificare în sferturi şi un golaveraj de invidiat (5-1).

Selecţionerul spaniol spune că meciul cu Irlanda le dă jucătorilor săi o doză bună de optimism şi de moral înainte de ultima întâlnire din grupa C de la EURO, cu Croaţia: "Consider că fundaşii noştri centrali (n.r.-Pique şi Ramos) ne-au ajutat mult la acest meci. Au fost foarte buni la mingile înalte şi au lansat bine acţiuni. Au existat momente în acest meci în care am avut probleme în privinţa trecerii de zidul defensiv al adversarilor. Însă pe măsură ce scorul devenea mai greu pentru ei, ne-am creat din ce în ce mai multe ocazii. Obiectivul era evident victoria, dar acest meci ne-a dat şi o doză bună de optimism şi de moral. Cred că publicul irlandez ne-a dat un exemplu de ceea ce face onoare fotbalului. Fanii nu au încetat să îşi încurajeze echipa, nici măcar la 4-0. Şi noi am dat dovadă de spirit sportiv. Evident, vom încerca luni să învingem Croaţia".

Selecţionerul Irlandei, Giovanni Trapattoni, declară că este dezamăgit de rezultat şi apreciază că naţionala spaniolă este o "orchestră", în care fiecare jucător "participă perfect la construirea acţiunilor".

"Suntem foarte dezamăgiţi de rezultat. Pentru a doua oară, după meciul cu Croaţia, primim gol după trei minute de joc. Evident, acest lucru face imposibil orice proiect tactic. Este foarte dificil să revii după ce eşti condus din startul jocului de o echipă atât de puternică tehnic, cum este Spania. Această echipă este o orchestră! Fiecare jucător participă perfect la construirea acţiunilor. Primul lucru pe care vreau să îl întreb pe jucătorii mei este: «De ce rataţi în acest Euro, în condiţiile în care în preliminarii aţi avut succese în faţa unor echipe mari?». Nu ştiu, există o diferenţă de atitudine pe care nu o pot explica. Fără îndoială, presiunea, teama de competiţia importantă... Trebuie să muncim la asta", spune Trapattoni.

 

Fanii irlandezi, lăudaţi de presa poloneză

 

Presa poloneză îi laudă pe suporterii irlandezi, pentru comportamentul de la meciul cu Spania, precizând că aceşti fani au cântat ca şi cum victoria ar fi fost a lor.

"La finalul meciului, când campionii mondiali se bucurau deja pe teren, suporterii irlandezi au cântat în picioare timp de cinci minute, ca şi cum victoria era a lor. Cum să nu iubeşti Irlanda?", scrie cotidianul Rzeczpospolita.

Pe de altă parte, presa spaniolă salută prestaţia foarte bună a atacantului Fernando Torres, omul meciului dintre Spania şi Irlanda, cu două goluri marcate. "Spania are în sfârşit un număr 9 pentru Euro", observă Marca.