Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


EURO 2012: Renaşterea lui Andrei Şevcenko

euro-2012-renasterea-lui-andrei-sevcenko.jpg

Andrei Şevcenko, cel mai bun jucător al meciului Ucraina-Suedia (Foto: Reuters/Darren Staples)

Căpitanul naţionalei Ucrainei, Andrei Şevcenko, a declarat după meciul de luni seară cu Suedia că este o zi fantastică pentru el. Fotbalistul a fost desemnat cel mai bun jucător al partidei câştigate în faţa Suediei cu scorul de 2-1. Ambele goluri au fost marcate de Şevcenko.

Andrei Şevcenko a renăscut la apusul carierei. Fosta glorie a lui AC Milan, acum în vârstă de 36 de ani a marcat golurile cu care Ucraina a câştigat meciul cu Suedia, la Campionatul European de fotbal.

"Dacă ar fi să aleg o zi importantă din viaţa mea, cea de azi ar fi. Este o zi fantastică! Mă simt cu zece ani mai tânăr! Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au muncit cu mine în ultimul an şi jumătate. Am avut multe probleme la genunchi şi la spate, dar astăzi mă simt perfect. Este o zi mare pentru Ucraina, dar să nu uităm că mai avem două meciuri grele. Sunt un atacant şi mereu încerc să marchez. La primul gol am primit o pasă extraordinară de la Iarmolenko, iar la al doilea a fost combinaţie pusă la punct la antrenamente", spune Şevcenko.

Atacantul ucrainean, câştigător al Balonului de Aur în 2004, a fost întâmpinat cu aplauze de jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă de după meciul cu Suedia.