Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


EURO 2012: Să înceapă spectacolul...

Cel mai aşteptat eveniment fotbalistic al verii începe vineri, 8 iunie. Campionatul European din Polonia şi Ucraina debutează cu meciul dintre Polonia şi Grecia, de la ora 19. Statele organizatoare au investit sume colosale pentru acest turneu final.

Gazdele EURO 2012, Polonia şi Ucraina au investit împreună peste 30 de miliarde de euro în organizarea acestei competiţii. Cele două ţări au renovat unele stadioane mai vechi, în timp ce alte arene au fost construite de la zero.

Meciul de deschidere de la EURO 2012 se va juca pe Stadionul Naţional din Varşovia, cu o capacitate de 58 de mii de locuri. Finala va avea loc pe Stadionul Olimpic din Kiev, unde încap 65 de mii de spectatori.

Favorita EURO 2012 este deţinătoarea trofeului, Spania, care se află pe primul loc în clasamentul FIFA pe luna mai. Nu e de neglijat însă nici Germania, situată pe locul trei mondial. De altfel, cele două echipe sunt favorite şi la casele de pariuri. Şi apropo de asta, unele estimări arată că în România se vor miza în total circa 15 milioane de lei pe cele 31 de meciuri de la EURO 2012, notează Evenimentul Zilei.

În plan politic, însă, Campionatul European de fotbal ar putea avea mult de suferit la capitolul imagine. Unii lideri europeni intenţionează să boicoteze prezenţa la meciurile echipelor ţărilor lor, din cauza tratamentului la care a fost supus după gratii fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko.