Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


EURO 2012: "Suntem frustraţi, dar mândri!" (Cristiano Ronaldo)

euro-2012-suntem-frustrati-dar-mandri-cristiano-ronaldo.jpg

Spaniolii Cesc Fabregas şi Iker Casillas (Foto: Reuters/Juan Medina)

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo spune după eliminarea Portugaliei de către Spania, în semifinalele EURO 2012 că el şi coechipierii săi sunt frustraţi pentru că au părăsit competiţia, dar şi mândri pentru evoluţia de la Campionatul European din Polonia şi Ucraina.

Cristiano Ronaldo vorbeşte despre frustrarea echipei Portugaliei după eliminarea din semifinalele EURO 2012: "Nu am avut cu adevărat oportunitatea de a marca în această seară. Am încercat tot timpul să dau ce este mai bun. Am jucat bine în acest turneu, dar ne-a lipsit şansa. Suntem frustraţi că ne-am oprit aici, dar în acelaşi timp suntem mândri de parcursul nostru".

În tabăra câştigătorilor, selecţionerul Spaniei, Vicente Del Bosque, a remarcat jocul defensiv al echipei sale în semifinalele EURO 2012: "Primele 90 de minute au fost marcate de prestaţiile defensive ale celor două echipe. Au fost puţine ocazii de gol, atât de o parte, cât şi de cealaltă. Cred că echilibrul s-a rupt puţin în favoarea noastră în prelungiri. Portugalia a făcut un meci bun, dar în final, şansa a fost de partea noastră. Ronaldo a fost anihilat cu ajutorul mai multor jucători. Arbeloa a primit de multe ori ajutor de la Pique, Ramos şi când Ronaldo schimba partea, Jordi Alba îl lua bine în primire. Este adevărat că Arbeloa a făcut un meci foarte bun, în aceeaşi notă cu evoluţiile sale de la începutul turneului. Per total, am realizat un bun joc defensiv, dar totodată ne-am creat mai multe ocazii decât echipa adversă. Nu ne pretindem o echipă defensivă, ţinând cont de carateristicile jucătorilor noştri. Dar întotdeauna este bine să te poţi baza pe un bun soclu defensiv".

Spania, campioană europeană şi mondială, s-a calificat în finala EURO 2012, după victoria cu scorul de 4-2, la loviturile de departajare, în faţa Portugaliei, în semifinalele competiţiei.