Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


EURO 2012: Tancul german striveşte "portocala mecanică"

euro-2012-tancul-german-striveste-portocala-mecanica.jpg

Mario Gomez "îngroapă" Olanda (Foto: Reuters/Alessandro Bianchi).

Germania este prima echipa echipă calificată în sferturile Campionatului European de fotbal din Polonia şi Ucraina. Nemţii au învins Olanda, cu scorul de 2-1. Atacantul naţionalei Germaniei, Mario Gomez spune că a fost o partidă incredibilă şi că nu putea cere mai mult.

După 1-0 cu Portugalia şi 2-1 cu Olanda, Germania a ajuns în sferturi la EURO 2012. Selecţionerul Joachim Low declară că victoria cu batavii deschide porţile către sferturile de finală pentru echipa sa: "Acum va trebui să încheiem grupa cu un meci frumos cu Danemarca. Astăzi a fost o partidă intensă şi de luptă. A fost foarte cald şi a fost dificil să menţinem ritmul timp de 90 de minute. Am jucat foarte bine în defensivă, deoarece ştiam că Olandei îi place să atace. Am împiedicat adversarul să-şi facă jocul. La 2-0, olandezii au fost confuzi şi am fi putut marca golul trei. Apoi meciul s-a redeschis, dar am meritat victoria. Ştiam că în defensivă Olanda nu este foarte puternică la duelurile individuale şi aşa am şi marcat golurile. Au fost câteva spaţii între Mathijsen şi Heitinga de care noi am profitat".

Atacantul Germaniei, Mario Gomez, desemnat cel mai bun jucător în meciul cu Olanda, în care a marcat ambele goluri ale nemţilor, spune că a fost o partidă incredibilă şi că nu putea cere mai mult: "A fost incredibil! Am jucat bine, deşi am fost puţin nervoşi. Avem şase puncte după două meciuri cu echipe de clasă mondială. Nu puteam cere mai mult. Sunt extrem de fericit pentru cele două goluri marcate şi pentru că mi-am ajutat echipa! Este important că îi am în spatele meu pe coechipieri şi pe antrenori. Dar mai este drum lung până la final".

În tabăra perdanţilor, selecţionerul Olandei, Bert van Marwijk, afirmă că echipa sa merita mai mult în ofensivă, dar a precizat că apărarea nici nu a existat: "Suntem trişti. Am început bine meciul şi în primele 20 de minute am jucat aşa cum vroiam. Am avut câteva ocazii, iar golul Germaniei a venit din nimic. Sincer, le-am dat prea multe spaţii. În partea a doua am încercat să revenim şi după 15-20 de minute, Germania a avut dificultăţi, mai ales după golul lui Van Persie. Am fost şi puţin ghinionişti. Am jucat cu mult curaj, la fel ca în meciul cu Danemarca. Meritam mai mult în ofensivă, dar în apărare nu am existat".