Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


FC Barcelona, noua regină a Europei

FC Barcelona a câştigat trofeul Ligii Campionilor, al patrulea din istoria clubului, după ce a învins-o sâmbătă seară pe Manchester United, în finala competiţiei. Scorul a fost 3-1 în favoarea catalanilor. Golurile echipei spaniole au fost marcate de Pedro, Messi şi Villa, în timp ce pentru Manchester a punctat Rooney.

"Nimeni nu ne-a dat o astfel de bătaie", a declarat la final Alex Ferguson, legendarul antrenor al formaţiei Manchester United.

"Noi ne-am pregătit bine şi am jucat cum am putut. Însă cu pasele lor....Când ai pe unul ca Rooney în echipă te aştepţi la mai mult, dar asta este. Noi ne-am făcut jocul, dar nu am dominat mijlocul. Nu este uşor să joci contra Barcelonei, dar este o provocare şi trebuie să-i faci faţă, nu să fugi. Este cea mai bună echipă pe care am văzut-o şi toată lumea recunoaşte acest lucru şi îl acceptă.", a afirmat Ferguson.

De partea sa, tehnicianul Josep Gurdiola a declarat: "Suntem foarte mulţumiţi. Este greu să câştigi Liga Campionilor. Am făcut un meci excelent. Manchester este o echipă capabilă să îi dea un gol foarte uşor. Până nu s-a încheiat nu eram siguri de nimic, dar mă bucur că am controlat bine jocul".

La meciul disputat pe arena Wembley din Londra au asistat aproximativ 70.000 de spectatori. În acelaşi timp, acesta a fost ultimul meci la Manchester United pentru portarul Edwin Van der Sar.

Messi şi Villa, idolii catalanilor

Cel mai apreciat jucător al catalanilor, Lionel Messi a afirmat că jucătorii grupării catalane nu realizează încă ce au reuşit să facă.

"Cred că astăzi nu suntem conştienţi de ceea ce am reuşit să facem. Am fost mai buni şi sunt sigur că vom mai avea şi alte succese. Am făcut bine lucrurile. Sunt extrem de mulţumit de ce ni s-a întâmplat şi pentru ceea ce vom face", a declarat argentinianul în vârstă de 23 de ani, desemnat jucătorul meciului.

La rândul său, atacantul David Villa a declarat că trăieşte un vis, după ce a câştigat Liga Campionilor cu FC Barcelona.

"Este un vis. Este multă muncă în spate. Suntem fericiţi. Am simţit o mare bucurie când am marcat. Dedic victoria tuturor, familiei mele şi nepoatelor mele", a afirmat Villa.

Incidente pe străzile din Barcelona

Incidente violente au izbucnit pe străzile Barcelonei după victoria formaţiei FC Barcelona în finala Ligii, 130 de persoane fiind arestate, 84 rănite, iar un poliţist a avut nevoie de spitalizare, informează presa spaniolă.

Aproximativ 50.000 de suporteri au ieşit pe străzi la finalul meciului, sărbătorirea campionilor urmând să continue şi duminică, atunci când va avea loc şi un concert al cântăreţei Shakira.

Conform poliţiei, 35.000 de persoane s-au strâns pentru a urmări meciul în faţa unui ecran uriaşe instalat în centrul oraşului, exultând la fiecare gol marcat de Pedro, Messi şi Villa. Imediat după fluierul final, o explozie de claxoane, trompete şi artificii a umplut oraşul, fanii strigând "Barça, Barça!" şi agitând drapele cu emblema grupării.

Duminică, festivităţile oficiale începp la ora locală 17.30 şi se vor încheia în jurul orei 22.00 printr-un spectacol pe stadionul Camp Nou.