Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Finala din semifinale : Federer - Djokovici

federer-roger-poza-buna.jpg

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer

Novak Djokovici se va lupta cu Roger Federer pentru un loc în finala Australian Open. Cei doi s-au calificat în semifinale, marţi, 25 ianuarie. La feminin, Caroline Wozniacki şi Li Na vor juca şi ele în penultima rundă a competiţiei.

Jucătorul Novak Djokovici, cap de serie numărul 3 l-a învins pe cehul Tomas Berdych, al şaselea favorit, în sferturile de finală. Sârbul s-a impus în trei seturi, cu scorul de 6-1, 7-6 (5), 6-1. Meciul a durat două ore şi jumătate.

Elveţianul Roger Federer, al doilea favorit al competiţiei l-a eliminat pe conaţionalul său, Stanislas Wawrinka, cap de serie numărul 19.

A doua semifinală se va decide miercuri, după disputarea meciurilor dintre spaniolii Rafael Nadal şi David Ferrer, respectiv britanicul Andy Murray şi ucraineanul Alexander Dolgopolov.

În competiţia feminină, Caroline Wozniacki, numărul unu mondial şi chinezoaica Li Na, a noua favorită a turneului s-au calificat în semifinalele Australian Open. Daneza a trecut de italianca Francesca Schiavone, în timp ce asiatica a eliminat-o pe Andrea Petkovici, din Germania.

Caroline Wozniacki, în vârstă de 20 de ani a învins-o pe câştigătoarea de la Roland Garros de anul trecut, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-3. În urma calificării în semifinale, daneza rămâne pe primul loc în clasamentul mondial.

De partea sa, Li Na a învins-o pe Andrea Petkovici, cu scorul de 6-2, 6-4. Chinezoaica este la a doua prezenţă consecutivă în semifinalele Australian Open.