Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Fiorentina contraatacă în cazul Mutu

Clubul italian Fiorentina a anunţat, pe site-ul oficial, că îl va da în judecată pe impresarul Giovanni Becali pentru "numeroasele minciuni şi calomnii" din conferinţa de presă pe care reprezentantul atacantului român a susţinut-o vineri la Florenţa.

Impresarul a explicat în cadrul întâlnirii cu ziariştii versiunea lui Adrian Mutu cu privire la scandalul în care este implicat. El a afirmat, printre altele, că membri ai conducerii grupării Fiorentina l-au jignit pe Adrian Mutu, numindu-l "cancerul clubului".

Reacţia impresarului a venit vineri, la scurt timp după ce Fiorentina anunţa oficial excluderea lui Mutu de la antrenamente, deoarece acesta ar fi încălcat obligaţiile contractuale.

"În urma numeroaselor minciuni şi calomnii din declaraţiile de astăzi ale domnului Giovanni Becali, agentul lui Adrian Mutu, ACF Fiorentina anunţă că i-a împuternicit pe reprezentanţii săi legali să acţioneze împotriva domnului Becali, pentru a proteja imaginea şi interesele societăţii viola şi a membrilor săi", se arată în comunicatul clubului din Florenţa.

Miercuri, site-ul oficial al clubului AC Fiorentina a anunţat, într-un comunicat, că atacantul român Adrian Mutu a părăsit antrenamentul fără să ofere vreo explicaţie şi că, urmare a comportamentului său din ultima perioadă, gruparea va deschide acţiuni în plan sportiv şi civil. Fostul impresar Ioan Becali a declarat ulterior că Mutu a părăsit antrenamentul de miercuri după-amiază al Fiorentinei după ce a aflat că gruparea viola nu îi permite să se transfere la o altă echipă din Italia liber de contract.

Mutu la Galatasaray?

Adrian Mutu s-a înţeles cu gruparea Galatasaray pentru un contract pe trei ani şi este aşteptat la Istanbul, săptămâna viitoare”, susţine site-ul turkspor.net.

Potrivit sursei citate, după negocierile de miercuri seară dintre directorul sportiv al clubului Galatasaray, Adnan Sezgin, şi impresarul Victor Becali, preşedintele grupării, Adnan Polat, şi-a dat acordul pentru transferul lui Mutu. Sezgin l-a contactat din nou pe Becali şi i-a comunicat o ultimă ofertă, iar după o discuţie scurtă cei doi s-ar fi înţeles. "Conform informaţiilor obţinute de turkspor.net, semnăturile s-au dat prin fax. Mutu nu se va alătura echipei în cantonamentul din Antalya. El va veni direct la Florya, adică la Istanbul. El este aşteptat la Istanbul luni sau marţi", notează turkspor.net.

Site-ul menţionează că Mutu va primi pentru actualul sezon un milion de euro şi pentru sezoanele următoare câte două milioane de euro. Românul ar urma să primească 15.000 de de euro pentru fiecare meci.