Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Galerie foto: Arena Naţională, noua bijuterie a Bucureştiului

1.jpg

Arena Naţională 1

Peste 100.000 de bucureşteni au fost prezenţi la "Noaptea Albă" a Arenei Naţionale. Oamenii au vizitat sâmbătă cel mai nou stadion din ţară şi totodată cel mai modern. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că “românii ştiu să aprecieze un obiectiv realizat în totalitate din banii lor”.

Edilul a precizat că inaugurarea arenei va avea loc pe 6 septembrie, la meciul cu Franţa, apoi vor mai fi câteva evenimente. Iniţial, inaugurarea oficială a stadionului trebuia să aibă loc la amicalul România-Argentina, pe 10 august, anulat la sfârşitul lunii trecute de Asociaţia de Fotbal din Argentina, după demiterea selecţionerului Sergio Batista.

"O să încercăm să mai organizăm câteva evenimente, atât cât este posibil. Sper să ne îndeplinim şi sarcina de testare. Dacă UEFA nu ne va permite să inaugurăm stadionul într-un meci oficial, o să jucăm noi un amical. De la egal la egal, amical", a mai spus Oprescu.

Arena Naţională, noua bijuterie a Bucureştiului

Oamenii au fost impresionaţi de stadion

AscultăDownload

Unii au ales să plece după ce au vizitat stadionul, însă cei mai mulţi au rămas în tribune pentru a vedea şi cum arată arena noaptea, luminată de cele 264 de reflectoare ale instalaţiei de nocturnă.

Arena Naţională din capitală este printre puţinele stadioane din Europa cu standard "Elite", dovadă fiind şi organizarea finalei Europa League de anul viitor în Bucureşti.

Stadionul are o capacitate de 55.000 de locuri.