Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Granzii tenisului mondial se reunesc la Wimbledon

granzii-tenisului-mondial-reunesc-wimbledon.jpg

Roger Federer speră într-o revenire de senzaţie la Wimbledon (Foto: Reuters/Radu Sigheti).

Celebrul turneu de tenis pe gazon de la Wimbledon debutează luni, 20 iunie. Patru jucători intră luni în competiţie, fiecare cu obiectivul său: spaniolul Rafael Nadal, sârbul Novak Djokovici, elveţianul Roger Federer şi scoţianul Andy Murray.

Rafael Nadal va fi vrând-nevrând "atracţia" turneului: dacă vrea să-şi păstreze locul unu mondial, spaniolul, recent învingător pe zgura pariziană de la Roland-Garros va trebui nu numai să câştige Wimbledonul. Ca să nu fie detronat Nadal, Novak Djokovici nu trebuie să ajungă în finală.

Modest, sârbul, actualmente numărul doi în lume respinge eticheta de favorit pe gazonul londonez, afirmând că eternii rivali, Nadal şi Federer au şansele cele mai mari. E adevărat că din 2003 încoace, unul dintre ei câştigă sistematic Wimblendonul.

 

Roger Federer speră într-o minune

 

Chiar dacă nu mai este campionul indiscutabil de acum câţiva ani, Roger Federer nu a renunţat la ideea de a cuceri al şaptelea trofeu pe gazon, performanţă ce i-ar permite să egaleze recordul lui Pete Sampras.

Al patrulea pretendent masculin la Wimbledon ar fi Andy Murray, chiar dacă pentru moment, scoţianul nu se poate ridica la nivelul celorlalţi trei concurenţi. Presiunea pe umerii săi la Londra va fi uriaşă, în plus, publicul britanic aşteptând în sfârşit o victorie acasă, după 75 de ani de pauză.

 

Revenirea surorilor Williams

 

Din tabăra feminină, comentatorii aşteaptă să vadă în ce formă vor reveni pe gazon surorile Williams, ţinute departe de terenurile de tenis de o vreme încoace, din cauza unor probleme de sănătate.

Aparent gata de luptă şi refăcute fizic, Serena şi sora ei, Venus au câştigat să nu uităm nouă din ultimele 11 turnee la Wimbledon.