Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Grupele preliminare pentru CM de fotbal din 2014

piturca-victor-prim-plan-sta-ganduri.jpg

Selecţionerul Victor Piţurcă

Tragere la sorţi cu noroc pentru echipa naţională de fotbal pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2014, turneu organizat de Brazilia. Aflată în urna a 4-a valorică, naţionala lui Victor Piţurcă va juca cu Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra în grupa D a competiţiei.

După tragerea la sorţi, selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că grupa D de calificare este una extrem de grea, însă este încrezător că România se va bate cu şanse reale "cel puţin pentru locul 2".

Este o grupă interesantă, ne putem califica”, a declarat la rândul său atacantul naţionalei Ciprian Marica. El crede că este extrem de important pentru fotbalul românesc ca România să se califice la turneul final şi spune ca Olanda este principala favorită, dar Romania se va bate pentru calificare şi cu Turcia şi Ungaria.

Selecționerul Ungariei, Egervari Sandor, a declarat că, din urna a 4-a, România este cel mai puternic adversar pe care îl putea întâlni echipa sa, în timp ce mijlocaşul olandez Mark Van Bommel a afirmat că naţionala ţării sale este favorita grupei D, dar că România şi Turcia sunt adversare dificile.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, sâmbătă, agenţiei Mediafax, că Olanda este favorita grupei D de calificare la CM-2014, apreciind că România, Turcia şi Ungaria vor lupta pentru locul doi.

Componenţa grupelor

Grupa A: Croaţia, Serbia, Belgia, Scoţia, Macedonia, Ţara Galilor

Grupa B: Italia, Danemarca, Cehia, Bulgaria, Armenia, Malta

Grupa C: Germania, Suedia, Irlanda, Austria, Insulele Feroe, Kazahstan

Grupa D: Olanda, Turcia, Ungaria, România, Estonia, Andorra

Grupa E: Norvegia, Slovenia, Elveţia, Albania, Cipru, Islanda

Grupa F: Portugalia, Rusia, Israel, Irlanda de Nord, Azerbaidjan, Luxemburg

Grupa G: Grecia, Slovacia, Bosnia-Herţegovina, Lituania, Letonia, Liechtenstein

Grupa H: Anglia, Muntenegru, Ucraina, Polonia, Republica Moldova, San Marino

Grupa I: Spania, Franţa, Belarus, Georgia, Finlanda.

Echipele din cele nouă grupe vor juca sistem fiecare cu fiecare, tur-retur, în perioada 7 septembrie 2012 - 15 octombrie 2013. Câştigatoarele celor nouă grupe se vor califica direct la turneul final al CM de fotbal din 2014, iar cele mai bune 8 dintre cele 9 ocupante ale poziţiilor secunde vor merge la play-off (patru duble întâlniri eliminatorii, pe 15 şi 19 noiembrie 2013), menit să desemneze ultimele patru reprezentante ale Europei la turneul final.