Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Hagi pleacă de la Galatasaray

hagi-gica-se-uita-bleg-sus.jpg

Gică Hagi părăseşte Galata... din nou.

Gheorghe Hagi a părăsit echipa turcă de fotbal Galatasaray Istanbul. Antrenorul şi-a reziliat contractul cu gruparea de pe Bosfor. Anunţul a venit vineri, 25 martie.

Clubul Galatasaray Istanbul a anunţat pe site-ul său oficial că începând de vineri a încetat colaborarea cu Gheorghe Hagi, de comun acord cu antrenorul român.

"Începând din data de 25 martie 2011, am decis să încetăm colaborarea cu directorul tehnic, Gheorghe Hagi, antrenorul Bogdan Vintilă şi preparatorul fizic, Giovanni Melchiorre, după ce am avut o discuţie cu aceştia şi am ajuns la o înţelegere. Îi mulţumim pentru eforturile depuse lui Gheorghe Hagi, care şi-a scris cu mândrie numele în paginile cele mai importante ale istoriei clubului Galatasaray şi este iubit de toţi cei care ţin cu echipa galben-roşie şi de club", arată un comunicat al grupării din Istanbul.

Decizia era previzibilă după prestaţia slabă a echipei sub scurtul mandat al tehnicianului român. Galatasaray nu are şanse să câştige campionatul, a fost eliminată din Cupa Turciei şi a ratat orice şansă de a participa în cupele europene în sezonul viitor.

Gheorghe Hagi a jucat la echipa de pe Bosfor în perioada 1996-2001, când a marcat de 79 de ori, în toate competiţiile.

Alături de gruparea turcă, Hagi a câştigat patru titluri de campion, două cupe ale Turciei, Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

Ca antrenor, însă, Gheorghe Hagi a fost până acum o dezamăgire, oriunde s-a dus. Cu Galata a câştigat Cupa Turciei în sezonul 2004-2005, când a învins în finală marea rivală, Fenerbahce, cu scorul de cinci la unu.

În campionat, însă, echipa alintată "Cim Bom Bom" a terminat sezonul respectiv de-abia pe locul trei, titlul revenind aceleiaşi Fenerbahce. Hagi a fost nevoit să demisioneze la finalul campionatului.

Românul a mai antrenat pe Bursaspor în 2003, FC Timişoara în 2006 şi Steaua în 2007. El a avut şi o carieră scurtă de antrenor al naţionalei României în 2001.