Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Handbal: Oltchim are un nou antrenor

anjaandersen-2.jpg

Anja Andersen

Fosta jucătoare daneză Anja Andersen a fost numită, joi, în funcţia de antrenor principal al echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, înlocuindu-l pe Peter Kovacs. Andersen a câştigat, ca antrenoare, de trei ori Liga Campionilor cu Slagelse în 2004, 2005 şi 2007.

Anja Andersen a condus deja antrenamentul de joi seară în condiţiile în care , spune ea, a semnat un contract pe patru luni cu Oltchim, cu posibilitate de prelungire.

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu-Vâlcea, lidere în campionatul intern, susţin, duminică, un meci foarte important, pe teren propriu, împotriva echipei Buducnost Podgorica din Muntenegru.

Meciul contează pentru grupa principală I a Ligii Campionilor. Anja Andersen este optimistă înaintea meciului în condiţiile în care cunoaşte jucătoarele de când antrena naţionalele Serbiei şi Muntenegrului.

"Este un avantaj pentru noi, le ştiu pe fetele de la Buducnost, sunt valoroase. Până la urmă important este cum va juca Oltchim. Ştiu că publicul ne poate ajuta mult, la Râmnicu Vâlcea este o atmosferă de vis".

Anja Andersen are 42 de ani şi a pregătit din 2008 până în vara anului trecut echipa FCK Handball.

Ca jucătoare, Andersen a câştigat titlul olimpic cu Danemarca în 1996, titlul mondial în 1997 şi două titluri europene în 1994 şi 1996. În 1997 a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii.

Conducătorii clubului, Oltchim Râmnicu Vâlcea, au anunţat, joi seară, într-un comunicat, despărţirea de antrenorul Peter Kovacs. "În urma unor întâlniri repetate între conducerea CS Oltchim, sponsorul principal, şi antrenorul Peter Kovacs s-a ajuns într-un impas, concluzia generală fiind că nu se mai poate continua relaţia contractuală.

Din acest motiv, părţile au convenit - pe cale amiabilă - rezilierea contractului, începând cu 3 februarie 2011, termenii acestei rezilieri urmând a fi discutaţi zilele următoare".