Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Înfrângeri pe linie pentru “stejari” la CM de rugby

Reprezentativa de rugby a României a fost eliminată sâmbătă de la Campionatul Mondial, după ce a pierdut şi al treilea meci disputat la turneul final din Noua Zeelandă. Stejarii au pierdut meciul cu Anglia, scor 3-67, după ce anterior au fost învinşi şi de reprezentativele Scoţiei şi Argentinei.

 

În ultimul său meci din grupă, România va întâlni Georgia, cealaltă echipă a grupei care nu a acumulat niciun punct până acum la turneul final.

Antrenorul reprezentativei de rugby a României, Romeo Gontineac, a afirmat, sâmbătă, că este dezamăgit de rezultatul meciului cu Anglia, 3-67, din grupa B a Cupei Mondiale, menţionând că scorul este prea dur, dar şi că englezii au fost prea rapizi pentru jucătorii săi, informează AFP.

Antrenorul Romeo Gontineac s-a arătat dezamăgit la finalul jocului.

"Este întotdeauna dificil să joci în compania Angliei. Misiunea devine şi mai dificilă atunci când pierzi baloane în tuşă. Nu am făcut altceva decât să ne apărăm şi nu am făcut-o la fel de bine ca în primele două meciuri. Sunt dezamăgit, deoarece scorul este prea dur. Dacă am fi putut avea mai multe baloane, lucrurile ar fi stat altfel. Mai avem multe de învăţat", a spus Gontineac.

Tehnicianul a adăugat că meciul cu Georgia, de miercuri, a devenit prioritatea echipei României.

"Un astfel de meci este la nivelul nostru. Jucăm în fiecare an cu ei. Uneori câştigăm, alteori pierdem", a mai spus Gontineac.

La rândul său, căpitanul echipei României, Cristian Petre, a declarat: "Englezii au jucat foarte bine în tuşă. Cred, de asemenea, că talonerul nu a înţeles de fiecare dată cerinţele mele, poate din cauza zgomotului".