Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Internazionale Milano îşi face bagajele!

fotbal-jucatori-schalke-reuters-ina-fassbender.jpg

Schalke 04 a eliminat pe Inter Milano şi s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor (Foto: Reuters/Ina Fassbender).

Regina Europei, eliminată din Liga Campionilor: Internazionale Milano a părăsit competiţia încă din sferturi, după ce a fost eliminată de nemţii de la Schalke 04. Real Madrid a eliminat pe Tottenham şi s-a calificat în semifinale, unde va juca împotriva echipei FC Barcelona.

Italienii de la Internazionale Milano au pierdut returul sferturilor, în deplasarea de pe terenul lui Schalke 04, cu scorul de unu la doi, după ce fuseseră învinşi pe teren propriu cu cinci la doi.

Antrenorul italienilor, Leonardo afirmă că înfrângerea din meciul tur, cu scorul de 2-5 i-a "condamnat" echipa.

"Consider că echipa mea a crezut şi a încercat totul, dar nu şi-a putut atinge obiectivul. Am crezut în calificare, dar înfrângerea din tur a cântărit prea mult. Putem spune că meciul tur ne-a condamnat. Credeam că vom putea profita de o serie de circumstanţe favorabile nouă, dar acestea nu au existat. Schalke 04 a înscris la prima sa ocazie, în minutul 45. Apoi, situaţia a devenit dificilă pentru noi. În repriza a doua am căzut, pentru că eram conştienţi că obiectivul nostru, calificarea, era compromis", spune Leonardo.

De partea sa, tehnicianul echipei Schalke 04, Ralf Rangnick declară că formaţia sa este outsider în dubla manşă cu Manchester United din semifinale, dar dacă totul decurge bine, se poate gândi la finală. "Este evident că suntem outsideri în semifinala cu Manchester United, fără discuţie. Însă dacă totul merge bine pentru noi, ne putem gândi la finală", spune antrenorul care se află la conducerea echipei germane de mai puţin de o lună.

Eliminarea lui Internazionale Milano este o surpriză, ţinând cont că formaţia la care evoluează şi fundaşul român Cristian Chivu a câştigat ultima ediţie a Ligii Campionilor, învingând în finală echipa Bayern Munchen.

De precizat totuşi că formaţia italiană merge destul de slab şi în campionatul intern de fotbal, unde ocupă de-abia locul trei, după AC Milan şi Napoli.

De partea sa, Real Madrid s-a calificat fără emoţii în semifinale, unde va întâlni pe rivala din campionatul spaniol, FC Barcelona.

Echipa antrenată de portughezul Jose Mourinho a eliminat formaţia engleză Tottenham, cu scorul general de cinci la zero, după patru la zero în Spania şi unu la zero în Anglia.

Jose Mourinho consideră că adversara din semifinalele Ligii Campionilor, FC Barcelona este o echipă de top, care reuşeşte să câştige şi când joacă bine şi când joacă slab. "Madrid, cu istoria sa trebuie să fie în semifinale şi acum suntem. Suntem o echipă cu jucători care poate nu au prea multă experienţă în această competiţie, încă în construcţie. Exista riscul ca Spurs să devină un pericol real dacă înscria devreme, dar am reuşit să nu îi lăsăm să facă acest lucru. Am prestat în această seară tipul de joc necesar pentru a controla meciul. Cine ştie ce se va întâmpla în dubla manşă cu Barcelona? Jos pălăria în faţa lor: sunt o echipă de top! Când joacă bine câştigă şi când nu joacă bine tot câştigă. Vom trata fiecare joc ca pe o entitate separată. Nu sunt de părere că returul va fi influenţat de ceea ce se va întâmpla în tur. Fiecare meci va fi diferit", afirmă Jose Mourinho.

În fine, tehnicianul echipei Tottenham Hotspur, Harry Redknapp declară că Liga Campionilor a reprezentat o experienţă extraordinară pentru el şi pentru jucătorii săi. "A fost un joc bun, aşa că nu am de ce să mă plâng. Am fost dezamăgiţi de primirea golului, dar portarul a fost foarte bun şi a avut intervenţii pe care nu le putea face în trecut. A făcut o greşeală rară, dar se întâmplă... A fost un meci foarte echilibrat. Partida tur ne-a costat mult. Pentru noi a fost extraordinar în Liga Campionilor, am văzut aici un fotbal fantastic, pe White Hart Lane şi în deplasare. Faptul că am ajuns atât de departe şi că am jucat cum am făcut-o a fost minunat. A fost o experienţă extraordinară pentru mine şi pentru jucători!", spune Redknapp.