Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kim Clijsters triumfă la Australian Open

Belgianca Kim Clijsters a câştigat al patrulea turneu de Grand Slam din carieră, învingând-o, sâmbătă, în finala Australian Open, pe chinezoaica Li Na (numărul 11 WTA), cu scorul de 3-6, 6-3, 6-3. Meciul dintre cele două jucătoare a durat 2 ore şi 3 minute.

Kim Clijsters (27 de ani), care şi-a întrerupt cariera în perioada 2007-2009, a câştigat după revenire şase turnee, dintre care două de Grand Slam (US Open în 2009 şi 2010). Belgianca şi-a adjudecat trofeul de la US Open şi în anul 2005.

Este pentru prima dată când belgianca îşi adjudecă trofeul de la Melbourne, care i-a scăpat în 2004, când a jucat finala împotriva compatrioatei sale Justine Henin şi la care a ajuns de două ori până în semifinale.

Kim Clijsters, care luni va ocupa poziţia a doua în clasamentul WTA, are în palmares 41 de trofee la simplu şi 11 la dublu.

După prezenţa în finala de la Melbourne, chinezoaica Li Na va ocupa poziţia a 7-a în clasamentul WTA de luni, ceea ce va reprezenta cea mai bună clasare din cariera sa, precum şi cea mai bună clasare a unei jucătoare din China.

Finala de la masculin se va juca duminică între scoţianul Andy Murray şi sârbul Novak Djokovic.