Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lucescu a demisionat, după cel mai bun meci al naţionalei

lucescu-razvan-selectioner.jpg

Antrenorul Răzvan Lucescu

Patronul echipei FC Rapid, George Copos, a confirmat sâmbătă zvonurile plecării lui Răzvan Lucescu de la conducerea echipei naţionale de fotbal. Omul de afaceri a declarat că Răzvan Lucescu a semnat deja un contract pentru următorii patru ani cu gruparea pe care o finanţează. Vestea vine surprinzător, dupa cel mai bun meci al naţionalei din actuala campanie de calificare la turneul final de anul viitor. România a învins vineri seară Bosnia cu 3-0 şi a revenit în cărţile calificării pentru CE din 2012.

Oficialul rapidist a menţionat că este decizia lui Răzvan Lucescu dacă va mai pleca cu echipa naţională a României în turneul din Brazilia.

Înlocuitorul lui Răzvan Lucescu pentru următoarele două amicale va fi selecţionerul de la tineret, Emil Sandoi, scrie presa sportivă de sâmbătă.

Ulterior, FRF a confirmat stirea printr-un comunicat oficial.

Lucescu Jr., doi ani la timona naţionalei

Răzvan Lucescu a fost numit selecţioner al României în 29 aprilie 2009, înlocuindu-l pe Victor Piţurcă. În mandatul său, echipa naţională a jucat până acum 11 meciuri oficiale, obţinând patru victorii, patru egaluri şi trei înfrângeri.

Sub conducerea lui Rãzvan Lucescu, România a înregistrat în preliminariile Campionatului European din 2012 două remize, scor 1-1 cu Albania şi 0-0 cu Belarus, două înfrângeri (0-2 cu Franţa şi 1-2 în deplasare cu Bosnia-Herţegovina) şi două victorii, 3-1 cu Luxemburg şi, vineri, 3-0 acasă cu Bosnia-Herţegovina.