Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Meci maraton la Australian Open

tenis-schiavone-francesca.jpg

Francesca Schiavone

Italianca Francesca Schiavone şi rusoaica Svetlana Kuzneţova au oferit un spectacol fără precedent la Australian Open nu atât prin frumuseţea jocului, ci prin lungimea deosebită a partidei. După ce şi-au adjudecat câte un set, cu 6-4, respectiv 1-6, cele două tenismene au mers cap la cap în setul decisiv până la scorul de 14-14 la ghemuri.

În final s-a impus italianca, cu 16-14, după un meci record, de patru ore şi 44 de minute, record absolut pentru un meci disputat în turneele de Grand Slam la feminin.

Recordul precedent data de la partida dintre Barbora Zahlavova Strycova (Cehia) şi rusoaica Regina Kulikova, încheiat în patru ore şi 19 minute.

Cu 47 de ghemuri, meciul s-a apropiat şi de recordul turneului, deţinut de Chanda Rubin şi Arantxa Sanchez în 1995, americanca învingând-o pe spanioloaică în 48 de ghemuri, scor 6-4, 2-6, 16-14.

Cele două jucătoare au fost nevoite să solicite şi îngrijiri pe parcursul meciului, italianca pentru plex şi rusoaica pentru dureri la picior.

În turul următor, Schiavone, câştigătoare la Roland-Garros în 2010, o va întâlni pe numărul 1 mondial, daneza Caroline Wozniacki.