Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Michel Platini, victorie fără emoţii

platini-m-prim-plan.jpg

Preşedintele reales al UEFA, Michel Platini

Michel Platini a fost reales marţi, 22 martie, la Congresul de la Paris, pentru un nou mandat de patru ani în funcţia de preşedinte al UEFA. Platini a fost singurul candidat şi a fost reales prin strigare şi nu prin vot secret. Mircea Sandu obţine şi el al doilea mandat în conducerea UEFA.

Fostul căpitan al echipei Franţei a fost ales pentru prima oară în ianuarie 2007, la Congresul de la Düsseldorf, Germania. El a câştigat atunci în faţa suedezului Lennart Johansson, preşedintele în funcţie, deci un adversar redutabil. Platini fusese ales cu 27 de voturi, faţă de 23 primite de Johansson. Acum, însă, francezul nu a avut nici un contracandidat.

Michel Platini a glumit cu ocazia realegerii, afirmând că în acest an a avut un avantaj: fiind singurul candidat, şi-a putut pregăti un discurs.

"Prima oară când am fost ales, am mulţumit celor care au fost alături de mine de-a lungul vieţii. Acum mulţumesc celor care lucrează alături de mine şi care m-au susţinut mereu. Mulţumesc prietenilor din federaţiile naţionale, mulţumesc din inimă pentru încredere. Mulţumesc eroilor din viaţa de zi cu zi, fără de care nu ar fi existat Beckenbauer, Cruyff, Zidane, Messi, fără de care nu am fi fost aici în aceste momente. Vreau să vorbesc de educatori, care transmit valori copiilor noştri, care îi educă în şcoala vieţii şi care ne fac societatea puţin mai bună. Mulţumesc jucătorilor, ei ne aduc emoţie şi fără ei fotbalul nu ar exista", a declarat Platini.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu a fost reales pentru un nou mandat de patru ani în Comitetul Executiv al UEFA, după al doilea tur de scrutin.