Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mircea Lucescu a cucerit Cetatea Eternă

Echipa Şahtior Doneţk a învins pe AS Roma, în turul optimilor Ligii Campionilor la fotbal. Ucrainenii s-au impus pe terenul italienilor, cu scorul de trei la doi. Raţ a fost titular la formaţia antrenată de Lucescu.

Şahtior a realizat imposibilul : a învins pe AS Roma, chiar la ea acasă. În retur, est-europenii s-ar califica în sferturi, chiar dacă ar pierde cu zero la unu.

La campioana Ucrainei, Răzvan Raţ a fost integralist. Returul se va juca pe data de opt martie.

Antrenorul Mircea Lucescu spune că victoria echipei Şahtior Doneţk este meritată şi că formaţia sa a avut un joc dificil împotriva adversarei italiene : "Rezultatul este foarte bun şi îl merităm ! Şahtior este o echipă bună, care a ajuns pe merit în această fază a competiţiei. Însă nici măcar spectatorii nu ştiu cât de greu ne-a fost să jucăm împotriva echipei AS Roma. Am avut noroc, adversarii au devenit nervoşi, iar noi am fost bine organizaţi şi rapizi pe contraatac. În repriza a doua, AS Roma a jucat cu adevărat bine. Returul va fi foarte dificil, rezultatul este greu de prevăzut de acum. Vom vedea la Doneţk cine merită să se califice".

De partea sa, tehnicianul echipei AS Roma, Claudio Ranieri declară că formaţia antrenată de român are un viitor mare şi îi aminteşte de FC Barcelona. "Şahtior are un viitor mare. Are jucători tineri, talentaţi. Sunt foarte buni în ceea ce priveşte posesia şi găsesc mereu un jucător nemarcat. Îmi amintesc de Barcelona", spune Ranieri.

În celălalt meci al serii de miercuri, una dintre favoritele câştigării Champions' League în acest sezon, FC Barcelona a pierdut în faţa lui Arsenal. Londonezii au câştigat cu scorul de doi la unu, în optimile competiţiei.

Totuşi, spaniolii păstrează prima şansă de calificare în sferturi, întrucât o victorie cu unu la zero le-ar asigura biletele pentru faza următoare a Ligii Campionilor.

Celelalte patru meciuri din turul optimilor vor avea loc marţea şi miercurea viitoare. Chelsea Londra va întâlni pe FC Copenhaga, iar francezii de la Olympique Lyon vor primi replica lui Real Madrid.

Olympique Marseille dă piept cu Manchester United, în timp ce campioana Europei, Internazionale Milano şi vice-campioana, Bayern Munchen se vor duela, într-o reeditare a ultimei finale a Champions' League.