Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mircea Lucescu face istorie la Şahtior Doneţk

lucescu-mircea.jpg

Antrenorul Mircea Lucescu

Antrenorul român a reuşit să-şi califice echipa în sferturile Ligii Campionilor la fotbal. Formaţia ucraineană a spulberat pe AS Roma cu trei la zero, în returul optimilor, după trei la doi în prima manşă.

Mircea Lucescu e pe val : "Am dominat jocul şi era normal să câştigăm". "Am reuşit un început bun de meci, cu presing bun, extrem de agresiv, am controlat mijlocul terenului. Am dominat şi era normal să câştigăm. Ne-am făcut jocul, ne-am apărat bine, ne-am repliat când am pierdut balonul, mereu jucăm bine pe teren propriu. Această echipă creşte, sunt jucători de 20-21 de ani, sub contract pentru patru sau cinci ani. Am câştigat Cupa UEFA în 2009, am trecut un prag cu Roma, pe mine mă interesează să facem un pas înainte, nu ne gândim la ce urmează. Echipa este tânără, este greu, dar când reuşeşti, satisfacţia este imensă", declară antrenorul român.

Este prima dată când Şahtior Doneţk se califică în sferturile Champions' League. Cea mai mare performanţă a grupării est-europene a fost câştigarea ultimei ediţii a Cupei UEFA, dinaintea transformării acestei competiţii în Liga Europa.

De partea sa, FC Barcelona a obţinut şi ea biletele pentru sferturile Ligii Campionilor, după ce a eliminat pe Arsenal. Echipa antrenată de Josep Guardiola s-a impus cu scorul de trei la unu pe teren propriu, după unu la doi în meciul tur din Anglia. Pentru spanioli au marcat Messi de două ori şi Xavi.

Sferturile Ligii Campionilor se vor juca pe 5-6 aprilie, iar returul pe 12-13 aprilie.