Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mourinho aruncă în aer liniştea din Liga Campionilor

mourinho-jose-tribune-reuters.jpg

Jose Mourinho, trimis în tribune de arbitru (Foto: Reuters).

Semifinala dintre Real Madrid şi FC Barcelona s-a terminat cu scandal. După ce "extratereştrii" au câştigat cu doi la zero turul de pe terenul "galacticilor", antrenorul Realului, Jose Mourinho acuză Barcelona că a câştigat cu ajutorul arbitrilor. De partea sa, gruparea catalană ar putea depune o plângere la UEFA.

FC Barcelona intenţionează să depună un memoriu la UEFA împotriva tehnicianului echipei Real Madrid, Jose Mourinho. Acesta l-a acuzat dur pe omologul său de la Barcelona, Josep Guardiola.

Mourinho a declarat după meciul pierdut de Real Madrid că nu înţelege eliminarea lui Pepe (eliminat în minutul 61 - n.r.). Tehnicianul portughez, trimis el însuşi în tribune a repetat în conferinţa de presă întrebarea: "De ce?".

"Nu i-am spus nimic arbitrului, nu ştiu de ce am fost eliminat. Am râs şi i-am aplaudat decizia. Dacă le-aş spune lui şi celor de la UEFA ceea ce cred, cariera mea s-ar încheia astăzi. De ce? De ce se întâmplă mereu la fel în semifinale cu echipele pe care le antrenez? Vorbim de o echipă fantastică a Barcelonei. Nu ştiu dacă este pentru UNICEF (sponsorul Barcelonei - n.r.), nu ştiu dacă este vorba de puterea lui Villar la UEFA. Nu înţeleg. Bravo, este o echipă fantastică de fotbal! Această echipă nu are nevoie de ajutorul arbitrilor. Fotbalul trebuie să se joace după aceleaşi reguli pentru toată lumea. Anul trecut cu Inter Milano am făcut un miracol, anul acesta nu va mai avea loc acest miracol", a declarat Jose Mourinho.

"Am câştigat de două ori Liga Campionilor şi am câştigat pe teren, cu FC Porto, un club dintr-o ţară care în mod normal nu câştigă şi cu Inter Milano, care nu mai câştigase de 50 de ani. Guardiola este un antrenor fantastic, dar a câştigat Liga Campionilor (în 2009), pe care mie mi-ar fi fost ruşine s-o câştig, cu scandalul contra celor de la Chelsea. Şi dacă va câştiga şi în acest an, va fi cu scandalul de pe Bernabeu. Sper că va câştiga într-o zi o Ligă a Campionilor curată, fără scandal", a acuzat antrenorul portughez.

FC Barcelona a învins miercuri seară echipa Real Madrid, cu doi la zero, în turul semifinalei Ligii Campionilor.

Ambele goluri au fost marcate de jucătorul considerat cel mai bun fotbalist din lume, argentinianul Lionel Messi.

Returul va avea loc pe stadionul Camp Nou, pe data de 3 mai. Teoretic, Barcelona lui Josep Guardiola are prima şansă de calificare.

"Extratereştrii" ar putea întâlni în finală pe Manchester, care a câştigat turul din Germania împotriva lui Schalke04.