Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mourinho: Vreau să joace şi Barca în 10

mourinho-jose.jpg

Antrenorul Jose Mourinho

Real Madrid nu a reuşit să îşi ia revanşa în campionat în faţa Barcelonei, după usturătorul 0-5 din meciul tur, şi a remizat sâmbătă seară, pe stadionul Santiago Bernabeu, 1-1, în faţa liderului campionatului Spaniei. Ambele goluri ale partidei au fost marcate din penalti. Cei mai valoroşi jucatori de pe teren au înscris din loviturile de pedeapsă, Messi '53 pentru Barcelona, respectiv Cristiano Ronaldo '82 pentru Real.

Madrilenii au evoluat cu un om mai puţin pe teren încă din minul 51, când Raul Albiol l-a faultat în careu pe David Villa.

Dupa acest meci, distanţa dintre cele două în campionat rămâne de 8 puncte.

Tehnicianul formaţiei Real Madrid, Jose Mourinho, a declarat că a obosit să pregătească toate meciurile pentru cazul în care va avea un jucător eliminat, aşa cum a fost şi în partida cu FC Barcelona.

"A fost un meci echilibrat cu o primă repriză fără prea multe ocazii. Iar când am jucat 10 la 11 a devenit practic misiune imposibilă, mai ales că jucam cu cea mai bună echipă din lume la nivelul posesiei balonului. Nu înţeleg de ce Daniel Alves nu a văzut al doilea galben la penalti. Noi am jucat foarte bine în 10, eram pregătiţi să jucăm în 10. Am reuşit să egalăm şi aproape să câştigăm. Am obosit să pregătesc meciurile pentru cazul în care vom rămâne în 10. Mi-ar plăcea tare mult să jucăm 11 contra 10 cu Barca. În finala Cupei sperăm să câştigăm, suntem liniştiţi, cunoaştem Barcelona perfect", a declarat Mourinho.

La rândul său, antrenorul “extratereştrilor”, Josep Guardiola, a declarat că este mulţumit de remiza înregistrată în etapa a XXXII-a a campionatului Spaniei.

"Faptul că am remizat aici mi se pare un rezultat bun, am jucat cu o mare echipă. Suntem mulţumiţi. Se putea întâmpla orice. Am fi putut şi pierde. Avem opt puncte mai multe şi un golaveraj mai bun, cu şase etape înainte de final", a declarat Guardiola.