Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nadal, la un pas de istorie la US Open

Sârbul Novak Djokovic privează publicul new-yorkaiz de o confruntare Federer - Nadal în finală US Open singurul turneu de Grand Slam unde spaniolul şi elveţianul nu s-au întâlnit niciodată în ultimul act. Lui Nadal îi lipseşte din palmares tocmai acest titlu dar de data aceasta este favorit. Marele premiu al US Open i-ar aduce jucătorului şi un cec de 1.7 milioane de dolari.

Sârbul Novak Djokovic privează publicul new-yorkaiz de o confruntare Federer - Nadal în finală US Open singurul turneu de Grand Slam unde spaniolul şi elveţianul nu s-au întâlnit niciodată în ultimul act. Djokovic a reuşit să acceadă în finală după ce l-a învins ieri pe elveţianul Roger Federer în semifinale.

Spaniolul Rafael Nadal este favoritul acestei finale, programată iniţial pentru duminică seara. Din cauza condiţiilor meteo, finala a fost însă reprogramată pentru luni seară. îSă mai spunem că lui Nadal îi lipseşte din palmares tocmai acest titlu.

Dacă va câştiga, Nadal se alătură galeriei selecte de jucători care au reuşit să câştige patru turnee consecutive: Andre Agassi, Roy Emerson, Rod Laver, Don Budge şi Fred Perry.

Marele premiu al US Open i-ar aduce jucătorului şi un cec de 1.7 milioane de dolari.

Kim Clijsters, câştigătoare a treia oară

Jucătoarea belgiană Kim Clijsters, cap de serie numărul 2, a câştigat pentru a treia oară titlul la US Open, după cele din 2005 şi 2009, în urma victoriei de sâmbătă, scor 6-2,6-1, în faţa rusoaicei Vera Zvonareva, favorita numărul 7.
Flamanda de 27 de ani a obţinut a 27-a victorie consecutivă la Flushing Meadows.

Finala de sâmbătă a fost cea mai rapidă (59 de minute) de când durata meciurilor este înregistrată (1980).
Ca şi anul trecut, Kim a fost însoţită pe teren la decernarea trofeului de fetiţa sa, Jada.

Clijsters este prima jucătoare care şi-a apărat titlul cu succes la New York după americanca Venus Williams, în 2001.