Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Profeţii EURO 2012: Elefantul Citta, vaca Yvonne şi porcul-paranormal

Cine vor fi profeţii EURO 2012? A devenit deja o tradiţie ca turneele finale să aibă cel puţin un prezicător. Dacă vedeta Cupei Mondiale din 2010 a fost o caracatiţă, la Campionatul European de fotbal din Polonia şi Ucraina, care începe vineri avem parte de cel puţin trei "profeţi".

O vacă, un elefant şi un porc-paranormal, zis şi porcul-profet... Ei sunt cei care vor prezice în fiecare zi câştigătorii meciurilor de la EURO 2012.

După ce a scăpat de pe o pajişte din Bavaria vara trecută, vaca Yvonne va prezice rezultatele echipei germane de fotbal. Ea va îmbrăca "haina" de oracol, aşa cum o făcuse anterior caracatiţa Paul la Mondialul de acum doi ani.

Pentru Yvonne nimic nu se va schimba. Ea va veni ca în fiecare dimineaţă pe pajişte, numai că în loc să aibă o singură iesle, va avea două.

Prestaţia echipelor de la EURO va depinde însă şi de inspiraţia unui porc. Şi nu orice fel de porc, ci unul "paranormal", cum îl alintă îngrijitorii săi.

Este un porc ucrainean veritabil, profet şi cunoscător al subtilităţilor din fotbal, asigură pe un ton serios autorităţile de la Kiev.

Porcul prezentat ca "ghicitor unic" va fi instalat la "loc de onoare" în centrul Capitalei ucrainene. În fiecare zi, la ora patru după-amiaza, el va prezice rezultatul următorului meci, anunţă Primăria, care nu precizează modul în care se va exprima porcul-oracol.

În fine, elefantul Citta de la Grădina Zoologică din Cracovia va călca pe urmele caracatiţei Paul şi va prezice rezultatele de la Campionatul European de fotbal.

Animalul în vârstă de 33 de ani şi cu o pasiune teribilă pentru ciocolată şi-a demonstrat deja abilităţile de profet. Citta a ghicit că echipa Chelsea Londra va câştiga Liga Campionilor. Citta a avut însă doi rivali pentru rolul de oracol: un măgar şi un papagal!