Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Răzbunarea lui Rafael Nadal

Rafael Nadal şi-a recucerit titlul de la Roland-Garros, al cincilea din cariera sa şi al şaptelea titlu de Mare Slam. Spaniolul în vârstă de 24 de ani l-a învins în finala de pe zgura pariziană pe suedezul Robin Söderling, numărul 7 mondial, cel care anul trecut îl eliminase prematur în optimile de finală. Graţie victoriei sale, Nadal urcă din nou pe locul întâi în clasamentul mondial, transmite trimisul special RFI, Vasile Damian.

Rafael Nadal şi-a recucerit titlul de la Roland-Garros, al cincilea din cariera sa şi al şaptelea titlu de Mare Slam. Spaniolul în vârstă de 24 de ani l-a învins în finala de pe zgura pariziană pe suedezul Robin Söderling, numărul 7 mondial, cel care anul trecut îl eliminase prematur în optimile de finală. Graţie victoriei sale, Nadal urcă din nou pe locul întâi în clasamentul mondial, transmite trimisul special RFI, Vasile Damian (audio).

Cuprins de lacrimi după punctul decisiv, în faţa unui public care, ca şi în trecut, nu l-a sprijinit prea mult, spaniolul a ţinut totuşi să fie fair-play şi să mulţumească asistenţei, printre care se afla, e adevărat şi regina Spaniei, soţia lui Juan Carlos.

"Am avut un an dificil, iar turneul acesta este foarte, foarte important pentru mine. Am muncit enorm ca să ajung aici, am reuşit să-mi domin nervii în finală, care e cel mai important meci şi am câştigat. Sunt deci foarte fericit", declară sportivul iberic.

Ultimul an a fost într-adevăr unul de coşmar pentru Nadal. Atins fizic la genunchi vara trecută, moralul spaniolului urma să aibă şi el de suferit şi din motive personale. Renaşterea se face treptat pe zgură, mai întâi câştigând la Monte-Carlo, apoi la Roma şi Madrid.

Mai rămânea de concretizat Roland-Garros-ul, ca să se uite de acest an penibil. Nadal pleacă în cele din urmă de la Paris, după două săptămâni fără să fi pierdut un singur set. "Regele Rafa" îl frustrează astfel pe Söderling, care pierde a doua finală consecutivă pe zgura pariziană.

Singura consolare pentru suedez, un loc mai sus în clasament, de pe 7 urcă pe 6, în timp ce "călăul" său spaniol îşi reia drepturile abandonate anul trecut şi devine din nou numărul unu mondial.

 
Vasile Damian, despre triumful lui Rafael Nadal la Roland Garros.