Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Răzvan Lucescu nu se gândește acum la demisie

lucescu-razvan-selectioner.jpg

Selecționerul Răzvan Lucescu se declară ”supărat și frustrat”, după eșecul cu Bosnia.

Șansele naţionalei de a se califica la Campionatul European de fotbal din 2012 sunt mici, după înfrângerea din meciul cu Bosnia-Herţegovina, spune selecţionerul Răzvan Lucescu la Sport.ro. El declară însă că nu este momentul să vorbească despre o eventuală demisie.

Lucescu este ”supărat și frustrat”. "Este un sentiment de supărare, de frustrare, de tristeţe. Trebuie să analizăm jocul, a fost o primă repriză în care am stat foarte bine în teren, am reuşit să blocăm construcţia adversarului, am marcat, am mai avut două ocazii mari. La pauză scorul era meritat. După pauză, adversarii au pus presiune foarte mare, au făcut un presing bun şi noi am fost împinşi în jumătatea noastră. Din păcate în astfel de situaţii, fazele fixe devin decisive. Am pierdut din două goluri din faze fixe", explică selecționerul.

Antrenorul naționalei spune că nu a fost vorba de o lipsă de atitudine din partea jucătorilor români: "Nu a fost lipsă de atitudine. De ce-mi pare mie rău este faptul că nu am avut curaj să ţinem de minge în unele momente. Prea repede am căutat să jucăm cu pase lungi şi am încercat arma contraatacului. Erau situaţii în care era de preferat să avem o posesie mai prelungită. Din această-cauză, foarte multe mingi s-au întors în partea noastră, noi apărându-ne bine. La un moment dat, au fost şi aceste faulturi şi ei au marcat, având o forţă deosebită".

Răzvan Lucescu admite că "șansele de calificare sunt mici, pentru că nu trebuia să pierdem. Am pierdut, şansele sunt mici". Selecționerul mai declară că nu este momentul să vorbească despre o eventuală demisie.

România a pierdut sâmbătă în deplasare cu scorul de 1-2 meciul cu Bosnia-Herţegovina, din preliminariile Campionatului European de anul viitor. Aceasta este a doua înfrângere a naționalei în preliminarii. Pentru România a înscris Ciprian Marica, în minutul 29.

A fost un meci în care s-au remarcat Dorin Goian și Răzvan Raț, în timp ce prestația lui Adrian Mutu, revenit în națională după ce s-a împăcat cu selecționerul a fost mai degrabă ștearsă.