Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Real Madrid, ţinută în şah de Olympique Lyon

Echipa antrenată de Jose Mourinho nu a reuşit decât un egal, unu la unu, pe terenul francezilor, în turul optimilor Ligii Campionilor. Un rezultat "bun", în opinia tehnicianului portughez. Chelsea a pus la respect pe FC Copenhaga, cu scorul de doi la zero.

Spaniolii de la Real Madrid păstrează prima şansă de calificare în sferturile Ligii Campionilor, întrucât în retur le-ar fi suficient un scor de zero la zero, pentru a merge mai departe.

Antrenorul Jose Mourinho declară după remiza cu Olympique Lyon că formaţia sa a obţinut un rezultat bun pentru un meci în deplasare : "Am sentimentul că a fost un veritabil meci de Liga Campionilor, cu ocazii puţine de gol şi cu o rigoare defensivă din partea ambelor echipe. În repriza a doua a fost o dinamică mai bună a jocului, iar noi puteam chiar să înscriem golul doi. Am obţinut un rezultat bun pentru un meci în deplasare şi în retur, cu ajutorul suporterilor, putem obţine calificarea. Nu ne este teamă, suntem optimişti pentru retur. Sunt mulţumit de ce am realizat în această seară, deoarece nu reuşisem să marcăm niciodată pe Gerland şi nu obţinusem nici măcar vreun rezultat de egalitate până acum".

"Galacticii" nu i-au "ucis" pe francezi, aşa cum ar fi vrut portughezul Cristiano Ronaldo. Fotbalistul echipei Real Madrid afirmase anterior că formaţia sa trebuie să se gândească la adversara din optimile de finală ale Ligii Campionilor, Olympique Lyon, ca la FC Barcelona sau AC Milan şi să o "ucidă".

"În acest an îi vom învinge pe cei de la Lyon, dacă vrea Dumnezeu. Anul trecut am fost aproape, dar acum va fi diferit. Antrenorul nostru are multă experienţă şi ştie ce e de făcut pentru a câştiga. Vom intra pe teren ştiind că Lyon este o adversară dificilă. Sunt convins că în acest an vom depăşi în sfârşit blestemul optimilor. Trebuie să se gândim la Lyon ca la Barcelona sau Milan, pentru că este o adversară dificilă şi dură. Şi trebuie să îi ucidem. Dacă nu ucidem, vom fi ucişi şi vom pleca la fel ca anul trecut", spunea jucătorul înaintea meciului de marţi seară.

În schimb, Chelsea Londra s-a impus pe terenul lui FC Copenhaga, în aceeaşi fază a competiţiei. Gruparea engleză a câştigat cu doi la zero. Ambele goluri au fost marcate de francezul Anelka.

Meciurile retur se vor juca pe data de 16 martie.