Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Regina Europei dansează

chivu-cristian-inter-milano.jpg

Cristian Chivu este fericit, după calificarea în sferturile Ligii Campionilor.

Internazionale Milano s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor la fotbal. Echipa la care joacă şi Cristian Chivu a învins în deplasare pe Bayern Munchen, cu scorul de trei la doi, după zero la unu în meciul tur. Regina Europei marşează spre finală.

Nemţii au avut şansa de a termina prima repriză cu un avantaj de cel puţin trei goluri, însă au avut multe ratări. Italienii au marcat golul salvator în minutul 88 al partidei.

Cristian Chivu a fost titular, fiind înlocuit în minutul 87. "Am obţinut ce ne-am dorit", spune fundaşul român. "A fost un meci frumos, am suferit puţin, dar ne-am făcut jocul. Ştiam ce avem de făcut şi cum trebuie să ne facem treaba. Calificarea ne-a reuşit în cel mai bun mod posibil şi acum ne putem bucura şi putem sărbători, pentru că am obţinut ceea ce ne-am dorit", declară jucătorul român.

Antrenorul echipei Internazionale Milano, Leonardo şi-a exprimat admiraţia faţă de jucătorii săi şi a recunoscut că nu a înţeles ce s-a întâmplat pe teren. "Nu am înţeles ce s-a întâmplat în această seară. Nu pot explica. A fost un meci între două dintre cele mai bune echipe din lume. Este greu să joci cu Bayern, monopolizează balonul, nu te lasă să joci. Am început bine, dar egalarea lor ne-a făcut rău. Am primit un al doilea gol, dar ne-am păstrat calmul şi luciditatea. A fost un meci extraordinar, iar golul lui Pandev va rămâne în istorie. Victoria este cu atât mai extraordinară, cu cât a fost obţinută în faţa unei mari echipe", spune Leonardo.

Tehnicianul lui Bayern Munchen, Louis van Gaal declară că formaţia sa "şi-a provocat pierderile": "Când pierzi un astfel de meci este dezamăgitor, dar cel mai dezamăgitor este că ne-am provocat singuri pierderile. Nu este prima oară în acest sezon şi nu am învăţat nimic. Este şi mai dureros când pierzi din cauza propriilor greşeli. Nu putem spune că Inter a fost mai bună şi totuşi noi suntem cei eliminaţi".

Meciul de marţi seară a fost o reeditare a finalei de anul trecut, când Inter Milano s-a impus în faţa lui Bayern Munchen cu scorul de doi la zero.

În alt meci, "diavolii roşii" le-au arătat francezilor cine e şeful: Manchester United a eliminat pe Olympique Marseille din optimile Ligii Campionilor. Englezii s-au calificat în sferturi, după zero la zero în tur şi doi la unu în returul de pe teren propriu.

La începutul meciului, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor seismului devastator din Japonia. Jucătorii au evoluat cu banderole negre pe braţ.

Tragerea la sorţi pentru sferturile Champions' League va avea loc vineri, de la ora 13.

La rândul ei, Real Madrid este cu un pas în sferturile Ligii Campionilor. Echipa antrenată de Jose Mourinho încearcă miercuri seară să obţină calificarea în faza următoare a competiţiei, dar pentru asta va trebui să treacă de francezii de la Olympique Lyon.

În turul din Franţa a fost unu la unu, ceea ce înseamnă că spaniolii se pot califica şi la scorul de zero la zero în manşa secundă.

În fine, Chelsea nu are teoretic nici o problemă în a obţine biletele pentru sferturile de finală. Gruparea engleză întâlneşte miercuri pe FC Copenhaga. Britanicii s-au impus în tur cu doi la zero. Ambele partide încep la ora clasică de Champions' League, 21.45.