Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Retrospectiva sportivă 2010 : Oţelul, liderul fără vedete

munteanu-dorinel.jpg

Antrenorul echipei Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu

Anul fotbalistic 2010 a adus o surpriză de proporţii în Liga I : liderul turului campionatului este o echipă la care nimeni nu se aştepta : Oţelul Galaţi. În plus, nici o formaţie din Bucureşti nu se află pe podium.

Oţelul Galaţi este o echipă atipică : fără vedete, fără salarii fabuloase şi cel mai important, fără scandaluri. Dacă formaţiile din Bucureşti sunt extrem de vizibile în jurnalele sportive, mai ales datorită unor conducători foarte vocali, multă lume nici nu ştie foarte exact cine sunt şefii clubului gălăţean.

De fapt, mai toţi specialiştii văd în echipa moldavă nimic altceva decât o extensie a fostului jucător Dorinel Munteanu, în prezent antrenorul formaţiei. Echipa este ordonată, riguroasă şi execută întocmai indicaţiile date de pe banca tehnică de cel supranumit "Neamţul" sau "Furnica".

În plus, dacă marile echipe din Capitală se laudă cu vedete despre care curg tone de cerneală în presa de profil, Oţelul "se laudă" cu jucători modeşti, dintre care unii încă mai locuiesc cu părinţii.

Este şi cazul celui mai cunoscut fotbalist al gălăţenilor, Cornel Râpă, fundaşul care a intrat şi în atenţia selecţionerului Răzvan Lucescu. Tânărul de numai 21 de ani stă în continuare cu părinţii : tatăl - instalator, mama - croitoreasă, potrivit ziarului Evenimentul Zilei. În plus, jucătorul e cuminte ca o fată mare şi nu are maşină personală, mai notează sursa citată.