Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Roger Federer triumfă la Roland Garros

Jucătorul de tenis Roger Federer a câştigat turneul de la Roland
Garros. Elveţianul l-a învins în finală pe suedezul Robin Soderling.
Numărul doi mondial s-a impus cu scorul de 6-1, 7-6, 6-4. Este prima
dată când Roger Federer câştigă această competiţie.

Jucătorul de tenis Roger Federer a câştigat turneul de la Roland Garros. Elveţianul l-a învins în finală pe suedezul Robin Soderling. Numărul doi mondial s-a impus cu scorul de 6-1, 7-6, 6-4. Este prima dată când Roger Federer câştigă această competiţie.

Aceasta a fost a patra finală consecutivă la Paris pentru Roger Federer. Roland Garros era singurul turneu important pe care elveţianul nu reuşise să-l câştige. Odată cu victoria de duminică, Federer a
egalat recordul lui Pete Sampras de 14 victorii la un Grand Slam.

De partea sa, Robin Soderling a jucat la Roland Garros pentru prima dată o finală de Grand Slam.

Finala a fost perturbată de un incident, la scorul de 6-1, 2-1, când un spectator a intrat pe teren şi a încercat să ajungă la elveţian, ca să îi pună ceva pe cap. Spectatorul a fost evacuat imediat de pe teren de către forţele de ordine.

Roger Federer spunea înaintea finalei că e fericit, pentru că nu îl va întâlni în ultima rundă pe coşmarul său din ultimii ani, Rafael Nadal. Spaniolul a fost eliminat din competiţie de suedezul Robin Soderling.

Federer declara pentru presa franceză că nu-i va duce deloc dorul numărului unu mondial. "E frumos să joci împotriva altcuiva. Nu-i voi duce dorul lui Nadal. Poate vă va lipsi vouă, dar nu mie", afirma tenismenul. (CR - 7 iunie 2009;19.25h)