Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România, debut cu dreptul în preliminariile CM de fotbal

“Echipa României merită nota 10 cu felicitări”, a declarat vineri seară selecţionerul naţionalei de fotbal, Victor Piţurcă, după debutul bun în preliminariile CM din 2014. România a învins cu 2-0 Estonia prin golurile marcate în deplasare de Gabriel Torje şi Ciprian Marica. În aceeaşi grupă s-au mai jucat Olanda – Turcia 2-0 şi Andorra – Ungaria   0-5.

România a deschis scorul în minutul 55 prin Gabriel Torje. Ciprian Marica a luat o acţiune proprie pe partea stângă, a ajuns în apropierea liniei de fund, de unde a centrat pe jos în faţa porţii, iar Torje a reluat din şase metri.

Aceiaşi jucători care au colaborat la primul gol, combină şi la faza celei de-a doua reuşite, însă de această dată Ciprian Marica primeşte o pasă de la Gabriel Torje, iar atacantul lui Schalke 04, înscrie cu un şut la colţul lung de la 14 metri.

"I-aş da echipei nota 10 cu felicitări. Toţi au jucat foarte bine. Mă bucur pentru Marica că a reuşit să înscrie. Era foarte important ca el să reuşească să marcheze. A făcut un meci extraordinar. De altfel, toţi jucătorii au jucat foarte bine, cel puţin din vedere tactic. Jocul nostru s-a schimbat în bine în repriza a doua, când am început să jucăm dintr-o atingere, cu devieri. Atunci am început să le punem probleme. Marica parcă s-a trezit din pumni, pentru că în prima repriza s-a sufocat un pic", a spus la final Victor Piţurcă.

La rândul său, Gabriel Torje a afirmat că jucătorii echipei naţionale trebuie să rămână la fel de concentraţi şi pentru partida cu Andorra şi să nu se gândească la meciurile cu Turcia şi Olanda din luna octombrie. "Mă bucur că am avut parte de un început bun, dar trebuie să conştientizăm că momentan nu am realizat nimic. E obligatoriu să rămânem concentraţi la meciul de marţi. Şi la el trebuie să ne gândim, nu la dubla cu Olanda şi Turcia, din octombrie", a completat Torje, citat de Mediafax.

România va întâlni, marţi, în cel de-al doilea meci al său din grupa D, reprezentativa Andorrei. Meciul se va disputa pe Arena Naţională.