Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România, debut cu înfrâgere la CM de handbal

România a început cu o înfrângere previzibilă Campionatul Mondial de handbal din Suedia. Naţionala pregatită de Vasila Stangă a fost învinsă de vicecampioana mondială Croaţia, scor 21-27. Tricolorii vor juca în continuare cu echipele Danemarcei (duminică), Algeriei (17 ianuarie), Australiei (19 ianuarie) şi Serbiei (20 ianuarie).

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat, vineri, la Sport.ro, că naţionala României de handbal masculin nu s-a făcut de râs în primul meci de la Campionatul Mondial, apreciind că jucătorii s-au autodepăşit în prima repriză.

"Echipa nu s-a făcut de râs şi jocul nostru promite. Nu ne-am făcut mari vise, însă în prima repriză echipa s-a autodepăşit. Nu cred că există riscul ca moralul jucătorilor să fie afectat de acest rezultat. Ca să putem să ieşim din grupă, avem nevoie de un rezultat bun cu Danemarca", a precizat Cristian Gaţu.

Rezultate înregistrate în partidele disputate, vineri, la Campionatul Mondial de handbal masculin:

Grupa A – Franţa-Tunisia 32-19, Germania-Egipt 30-25, Spania-Bahrain 33-22

Grupa B – Islanda-Ungaria 32-26, Norvegia-Japonia 35-29, Austria-Brazilia 34-24

Grupa C – Croaţia-România 27-21, Danemarca-Australia 47-12, Serbia-Algeria 25-24

Grupa D – Suedia-Chile 28-18 (s-a jucat joi), Coreea de Sud-Argentina 25-25 şi Polonia-Slovacia 35-33.

Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe se califică mai departe, acesta fiind şi obiectivul naţionalei României, la CM din Suedia. Meciurile din grupele principale vor începe în 22 ianuarie.

La ediţia din 2009, tricolorii s-au clasat pe locul 15, după 14 ani de absenţă de la un turneu final de CM.