Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România, eliminată din Cupa Davis

hanescu-victor-tenismen.jpg

Victor Hănescu

Echipa României a pierdut şi meciul de dublu din confruntarea cu Argentina şi a ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei Davis. După ce Ungur şi Hănescu au fost învinşi clar în meciurile de simplu de vineri, cuplul Victor Hănescu/Horia Tecău a pierdut sâmbătă, în 3 seturi, în faţa dublului Ignacio Chela/Eduardo Schwank.

Argentina conduce cu 3-0 în întâlnirea de la Buenos Aires şi nu mai poate rata calificarea în sferturile de finală ale competiţiei. România va disputa barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială, în perioada 16-18 septembrie.

Argentina va juca în sferturile de finală ale Cupei Davis împotriva câştigătoarei dintre Cehia şi Kazahstan, partidă în care scorul înregistrat după primele două zile este de 2-1 pentru cehi.

Duminică, se vor disputa şi ultimele două meciuri din cadrul întâlnirii Argentina - România, care vor mai conta doar pentru scorul final.

Pavel, totuşi mulţumit

Căpitanul echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a declarat, după ratarea calificării în sferturile de finală ale competiţiei, în urma înfrângerii din întâlnirea cu Argentina, că este mândru de jucătorii români, care "au dat tot ce au putut", informează daviscup.com.

"Nu a fost cum ne-am dorit, aveam aşteptări, dar aşa este în tenis. Am jucat împotriva Argentinei, o echipă puternică acasă, cu publicul de partea sa. Nu a fost o zi bună pentru noi. Nu sunt prea multe de spus... Trebuie să recunoaştem meritul echipei Argentinei pentru victorie, argentinienii au jucat un tenis foarte bun. Iar eu sunt mândru de echipa mea. Băieţii au dat tot ce au putut", a spus Pavel.

Căpitanul echipei Argentinei, Modesto Vazquez, consideră perfect rezultatul din întâlnirea cu România: "Ne aşteptam să câştigăm, ştiam că avem şanse să câştigăm cele cinci meciuri, dar şi să le pierdem pe toate. Drept urmare, 3-0 în ziua a doua a întâlnirii este un rezutat perfect. Nu ne puteam dori mai mult".