Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România îşi forţează norocul

hanescu-victor-loveste-mingea-racheta.jpg

Victor Hănescu, locul 59 ATP

România va încerca vineri, sâmbătă şi duminică să se califice pentru a patra oară în ultimii 30 de ani în sferturile Cupei Davis. Echipa de tenis condusă de căpitanul nejucător Andrei Pavel întâlneşte însă un adversar dificil, Argentina.

La prima vedere, întâlnirea dintre Argentina şi România este dezechilibrată. Sud-americanii au patru jucători, care stau mai bine în clasamentul mondial decât românii. Cel mai bine clasat este David Nalbandian, locul 19 ATP. Cel mai slab e pe locul 122.

De partea României, cel mai bine clasat tenismen se află de-abia pe locul 59, Victor Hănescu. Cel mai slab e Victor Crivoi, pe poziţia 188.

În plus, argentinienii au şi avantajul terenului propriu, ceea ce înseamnă că vor fi susţinuţi de un public incandescent.

Pe de altă parte, există diferenţe evidente între prestaţiile argentinienilor şi cele ale românilor, din primele două luni ale acestui an.

David Nalbandian a jucat 12 meciuri anul acesta, dintre care a câştigat opt. De partea lor, românii nu prea au cu ce să se laude, cel puţin în probele de simplu. Cel mai valoros jucător român, Victor Hănescu a jucat opt meciuri, din care a câştigat numai două.

Căpitanul nejucător al Argentinei, Modesto Vazquez a anunţat că David Nalbandian, Juan Monaco, Juan Ignacio Chela şi Eduardo Schwank vor forma echipa care va juca împotriva României.

Echipa României va fi formată din Victor Hănescu, Adrian Ungur, Victor Crivoi şi Horia Tecău. Hănescu şi Tecău au câştigat recent proba de dublu de la Acapulco.

Echipa care va învinge în acest week-end la Buenos Aires va întâlni în sferturi câştigătoarea dintre Kazahstan şi Cehia. Învinsa va lupta într-un baraj pentru rămânerea în Grupa Mondială.