Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România a scăpat ieftin în Brazilia

romania-scapat-ieftin-brazilia.jpg

Ronaldo s-a retras oficial, după meciul de fotbal dintre Brazilia şi România.

Naţionala de fotbal a României a scăpat ieftin din întâlnirea cu Brazilia. Sud-americanii au învins cu unu la zero, într-o partidă amicală jucată la Sao Paulo. A fost meciul de retragere al atacantului Ronaldo, care a jucat un sfert de oră în prima repriză.

"Iertaţi-mă că nu am marcat, mulţumesc pentru dragostea voastră!", a spus Ronaldo, dublu campion mondial cu Brazilia.

Fotbalistul a intrat pe teren în minutul 30, a avut trei şanse de a înscrie şi a fost înlocuit la pauză, când a fost omagiat de suporterii brazilieni.

"Sunteţi minunaţi. Iertaţi-mă că nu am înscris în ultimul meu meci, în ultimele mele 15 minute. Nu pot decât să vă mulţumesc pentru sprijinul şi dragostea pe care poporul brazilian mi le-a oferit de-a lungul acestor ani!", a declarat Ronaldo.

Brazilianul Neymar a afirmat că portarul Ciprian Tătăruşanu ar fi trebuit să-l lase pe Ronaldo să înscrie: "Ronaldo a încercat să marcheze de trei ori şi portarul ar fi putut să-l ajute, să-l lase să înscrie. Noi am avut multe ocazii, dar nu am reuşit să le concretizăm".

Ronaldo a primit în dar fluierul arbitrului, oferit chiar de centralul argentinian, Sergio Pezzota. "Nu mi l-a cerut el. Eu am avut această idee, să aibă fluierul de la ultimul joc. A spus că-l va duce acasă şi-l va păstra. A fost o onoare să fiu arbitru la meciul lui de retragere!", a declarat arbitrul.

 

Echipa de fotbal a României, ovaţionată ironic de brazilieni

 

Dincolo de atmosfera festivă, meciul a fost marcat şi de supărarea suporterilor brazilieni. Aceştia au huiduit echipa favorită, nemulţumiţi de jocul modest al sud-americanilor.

Mai mult chiar, spectatorii au început la un moment dat să ovaţioneze echipa României, strigând "Ole!" la fiecare atingere a mingii de către jucătorii tricolori.

 

România "putea mai mult"

 

Naţionala României a fost aşadar învinsă cu 1-0 de echipa Braziliei. Atacantul Ciprian Marica a spus că meciul a fost o experienţă bună, mai ales pentru cei tineri şi a apreciat că dacă în echipă ar fi fost şi ceilalţi jucători de la partida cu Bosnia, românii ar fi pus mai multe probleme, potrivit site-ului Prosport.

"Dacă erau şi ceilalţi jucători din meciul cu Bosnia, probabil că puneam mai multe probleme, mai ales la faza defensivă, că acolo am suferit. A fost o experienţă bună pentru toţi jucătorii, mai ales pentru cei tineri. Să joci contra Braziliei este un vis pe care nu mulţi şi-l pot realiza", a apreciat Marica.