Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby : Ultima şansă pentru stejari

Meci extrem de important pentru echipa de rugby a României, sâmbătă, 20 martie. "Stejarii" întâlnesc de la ora 17, la Lisabona, formaţia Portugaliei, în Cupa Europeană a Naţiunilor. Naţionala are nevoie de o victorie, dacă mai vrea să rămână în cărţi pentru calificarea la Cupa Mondială. Nu orice fel de victorie este suficientă, ci una la diferenţă de două puncte. În plus, "stejarii" trebuie să învingă şi Spania, pentru a prinde un loc de baraj.

Meci extrem de important pentru echipa de rugby a României, sâmbătă, 20 martie. "Stejarii" întâlnesc de la ora 17, la Lisabona, formaţia Portugaliei, în al nouălea meci din Cupa Europeană a Naţiunilor.

Palmaresul României din meciurile cu Portugalia este net favorabil tricolorilor. România şi Portugalia s-au întâlnit de 16 ori până acum, iar "stejarii" au obţinut 14 victorii, fiind învinşi de două ori.

Prima întâlnire dintre cele două echipe a avut loc pe 28 mai 1967, tricolorii obţinând atunci o victorie cu scorul de 46-6. Cea mai clară victorie a României în faţa Portugaliei a avut loc în anul 2001, la Lisabona, scor 47-0.

Meciul de sâmbătă este foarte important pentru România, pentru că naţionala are nevoie de o victorie, dacă mai vrea să rămână în cărţi pentru calificarea la Cupa Mondială de anul viitor. Nu orice fel de victorie este suficientă, ci una la diferenţă de două puncte. În plus, "stejarii" trebuie să învingă şi Spania, pentru a prinde un loc de baraj pentru calificarea la turneul final din Noua Zeelandă.

În clasamentul Cupei Europene a Naţiunilor, România ocupă locul patru, după Georgia, Rusia şi Portugalia, tricolorii având un joc în minus. Meciul cu Spania se va juca la Bucureşti, pe 27 martie.

 
Cosmin Ruscior, despre meciul de rugby Portugalia-România.