Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ruptură definitivă între Mutu şi Fiorentina

mutu-adrian-trist.jpg

Adrian Mutu are zile grele la Fiorentina.

Adrian Mutu începe anul 2011 cu un nou scandal : atacantul român a intrat în conflict cu echipa sa, Fiorentina. Fotbalistul a părăsit ultimul antrenament al grupării "viola". Mutu ar fi nemulţumit că formaţia din Florenţa nu îl lasă să plece, liber de contract. Fiorentina spune că totul s-a terminat.

Între Fiorentina şi Mutu totul s-a încheiat, spune preşedintele clubului italian. "Nu vă faceţi griji pentru Adrian, dar pentru a nu ştiu câta oară este lipsit de respect. Vă garantez că între Fiorentina şi Mutu totul s-a încheiat, dar acum nu mă gândesc decât la meciul cu Bologna. După acest meci, ne vom gândi ce măsuri vom lua", declară Andrea Della Valle.

Jucătorul a părăsit antrenamentul de miercuri după-amiază, după ce a aflat că gruparea nu îi permite să se transfere la altă echipă din Italia, liber de contract, precizează fostul impresar Ioan Becali.

"Mutu trebuia să joace mâine titular, era convocat, trebuia să înceapă antrenamentul. Eu eram în discuţii cu preşedintele şi cu tot staful care conduce acest club. După ce conducerea mi-a spus de zece zile că Mutu va fi liber şi să-i caut echipă, ei vin şi spun că pentru Italia nu se poate vorbi de libertate totală a lui Mutu. Când eu i-am spus băiatului despre ce e vorba, eu având nişte oferte de aici din campionatul italian, Mutu s-a supărat, se simţea şi rău, aproape că a vomitat când a auzit, mai ales când eu eram în nişte discuţii avansate cu o echipă şi a plecat acasă", spune Ioan Becali la GSP TV.

Ruptura este "totală", mai afirmă fostul impresar : "Ruptura dintre Mutu şi Fiorentina este totală. Zvonurile care îl dau la Cesena nu sunt fondate. Mutu este dorit de diverse cluburi din Italia şi restul Europei, printre care şi Cesena. Fiorentina l-a lăsat să-şi caute o echipă, dar nu din Italia. Dacă nu se va înţelege cu Fiorentina, vineri vom susţine o conferinţă de presă, unde vom spune lucruri care s-au petrecut în ultima vreme şi care nu au fost spuse. Dacă nu va fi convocat, Mutu va rămâne în tribună, iar Fiorentina va fi constrânsă să-i plătească salariul până la finalul contractului. Băiatul este liniştit şi situaţia nu-l preocupă".

De partea sa, clubul italian îşi rezervă dreptul de a deschide acţiuni împotriva fotbalistului, în plan sportiv şi civil. "Jucătorul a părăsit unilateral şi fără să dea vreo explicaţie antrenamentul de astăzi. În urma acestui fapt, care aduce pagube clubului, Mutu a fost scos din lot pentru meciul cu Bologna. Imediat a avut loc o întâlnire între conducătorii clubului şi reprezentanţii jucătorului, pentru a discuta viitorul lui Mutu. Acest act de insubordonare şi de lipsă de respect pentru club, cumulate cu alte probleme în care a fost implicat Mutu constrâng clubul Fiorentina să-şi rezerve dreptul de a deschide acţiuni împotriva lui, în plan sportiv şi civil", se arată într-un comunicat al clubului.