Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Scandal sexual la naţionala de fotbal a Franţei

scandal-sexual-nationala-fotbal-frantei.jpg

Franck Ribéry şi Karim Benzema (Foto: AFP/Franck Fife)

Jucătorii francezi de fotbal Franck Ribéry şi Karim Benzema, plus alţi şapte suspecţi vor fi judecaţi de un tribunal corecţional. Ei sunt acuzaţi că au solicitat serviciile unei prostituate minore. E vorba de mult-mediatizatul scandal "Zahia", după numele respectivei tinere, scandal care a pătat imaginea naţionalei franceze de fotbal înaintea Mondialului din 2010 din Africa de Sud.

Avocaţii lui Benzema, atacant la Real Madrid şi al lui Ribéry, vedetă la Bayern München, evocă o "formă de încrâncenare" împotriva clienţilor lor respectivi. E adevărat că în noiembrie anul trecut, Parchetul din Paris ceruse abandonarea urmăririlor judiciare, estimând că cei doi fotbalişti ignorau vârsta Zahiei, când i-au solicitat serviciile.

Prostituata a afirmat anchetatorilor că a întreţinut raporturi tarifate cu Ribéry şi Benzema, pe când avea doar 16 ani, dar că nu le-ar fi spus fotbaliştilor câţi ani are. A întreţine relaţii sexuale cu o minoră prostituată este pasibil în Franţa cu trei ani de închisoare şi o amendă de 45 de mii de euro.

Parchetul, ca şi jucătorii incriminaţi pot face acum recurs, denunţând decizia judecătorului, care vrea să-i aducă în faţa tribunalului corecţional.

De partea ei, Zahia a devenit celebră după declanşarea acestui scandal, acum doi ani. S-a lăsat de vechea ei meserie şi şi-a lansat cu mare succes o linie de lenjerie, devenind totodată noul idol al celebrului fotograf şi creator de modă Karl Lagerfeld.