Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Şeful arbitrilor, “săltat” de DNA

fotbal-vasile-avram.jpg

Şeful CCA, Vasile Avram

 

Sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor a fost sâmbătă dimineaţă scena unei operaţiuni de amploare declanşate de Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu presupuse acte de corupţie în care ar fi implicaţi mai mulţi arbitrii. Chiar şeful “fluieraşilor”, Vasile Avram, a fost urcat într-o maşină de procurori şi a fost dus la sediul DNA, unde a dat declaraţii.

 

La ieşirea din sediul instituţiei, Vasile Avram a declarat: "Nu ştiu ce se întâmplă, a fost doar o percheziţie, mai multe întrebaţi-i pe domnii procurori".

Vasile Avram a mai fost audiat de DNA la 6 iulie, când a fost invitat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie după ce patronul FC Steaua, Gigi Becali, afirmase într-o emisiune TV că şeful arbitrilor i-a povestit că un conducător de club i-a oferit mită pentru a beneficia de arbitraje favorabile.

Procurorii DNA au plecat, sâmbătă, de la sediul CCA, cu şase cutii de documente. Surse judiciare informează că procurorii au convocat mai mulţi arbitrii pentru a fi audiaţi.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că, în opinia sa, şeful arbitrilor, Vasile Avram, a fost dus la sediul instituţiei anticorupţie doar pentru declaraţii.

"Din câte ştiu eu Avram este un om inteligent şi cred că a fost invitat doar să dea unele declaraţii la DNA. Voi avea o opinie mai târziu, acum nu ştiu despre ce e vorba", a spus Sandu.

Pe finalul campionatului trecut din Liga 1, Mircea Sandu şi Gigi Becali au făcut unele declaraţii în care se preciza că arbitrii ar putea fi cumparaţi în schimbul unor anumite sume de bani. În urma acestor evenimente, DNA s-a autosesizat.